Două echipe USR și PMP au avut miercuri „discuții exploratorii despre construirea unei alternative de dreapta la coaliția PSD-PNL” în contextul anului electoral 2024, a anunțat USR.

Catalin Drula si Eugen TomacFoto: USR

Echipele USR și PMP, conduse de președinții Cătălin Drulă, respectiv Eugen Tomac, au discutat despre alegerile din 2024 și despre „datoria Opoziției democratice de a oferi României o alternativă onestă la dezastrul pe care îl reprezintă Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă”, conform sursei citate.

„România trebuie salvată de la prăpastia socialist-securistă săpată de PSD și sateliții săi. Reformele din PNRR, banii europeni pentru investiții și preocuparea pentru binele comunității nu pot fi asigurate în România decât de un pol de dreapta cu orientare modernistă și axată pe interesul românilor, nu al specialilor de partid”, a declarat liderul USR, Cătălin Drulă.

La rândul său, președintele PMP, Eugen Tomac, spune că „numai dreapta modernă și onestă poate oferi României o șansă la un viitor mai bun”: „Coalizarea forțelor care se opun pesedismului clientelar reprezintă singura cale de a demufa clientela de căpușe de partid de la bugetul statului și de a asigura o dezvoltare bazată pe investiții și reforme structurale”.

Drulă și Tomac spun că extremismul nu poate reprezenta o opțiune pentru România și că partidul AUR este perdeaua de fum ridicată în disperare de Marcel Ciolacu: „Românii aflați în fața opțiunii de a-și da viitorul copiilor și administrarea bugetului public pe mâna extremiștilor vor lua decizia corectă în 2024 și se vor orienta către singura alternativă onestă”.

Ideea constituirii unui nou pol de dreapta nu este nouă, ​​USR, PMP și Forța Dreptei - partidul condus de Ludovic Orban - anunțând încă din octombrie 2022 că au discuții în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Discuții pentru un nou pol de dreapta ca alternativă la PNL. Primele mesaje ale liderilor USR, PMP și Forța Dreptei