​ Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan afirmă, joi, într-o postare pe Facebook, că nu credea că va trăi să vadă cum „OUG 13 este reinventată cu concursul unor oameni din propriul partid”. Liberalul mai spune că așteaptă „în continuare să scoată capul de la cutie adevăraţii promotori si iniţiatori, să îşi ceară scuze sau pur şi simplu să îşi explice demersul” dacă nu PNL ”va muri politic în linişte”.

Rares BogdanFoto: Hotnews

„Ieri a fost cea mai RUȘINOASĂ zi de când am intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul unor oameni din propriul meu partid. O mizerie fără seaman! Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos. Unii au inițiat si au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos si de neînțeles, doar ca sa fie linișteee!!!!! Să o ia naiba de liniște! Vom muri politic în liniște, dacă continuăm așa!”, scrie Rareș Bogdan pe pagina sa de socializare.

Cine a participat la ședință

Amendamentul care introduce pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu a fost primit pe mail de senatorii puterii după o ședință în cerc restrâns a Coaliției: "Ni s-au pus la dispoziție amendamentele care trebuiau însușite", a explicat președintele Comisiei Juridice din Senat, Cristian Tâgârlaș care, a introdus amendamentul în proiectul de lege care modifică Codul Penal și care a fost adoptat miercuri de Senat.

Senatorul PNL a explicat că amendamentul însușit de către Comisia Juridică are la bază o decizie a Coaliției de duminică seară, care i-a fost comunicată pe mail. La ședința Coaliției de duminică seara au participat potrivit surselor HotNews.ro Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Cătălin Predoiu, Kelemen Hunor, Marian Neacșu și Robert Cazanciuc.

Senatul a adoptat miercuri un proiect de modificare a Codului penal prin care se instituie un prag valoric pentru abuzul și neglijența în serviciu. Mai exact, dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 de euro, atunci nu mai vorbim de infracțiune. Este ceea ce prevedea OUG 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă, numai că atunci pragul era de 200.000 de lei.

Ulterior ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a anunțat că a depus un amendament la proiectul adoptat de Senat prin care propune ca pragul valoric să fie de 9.000 lei. Liderii Coaliției Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au postat pe Facebook că susțin propunerea ministrului Justiției.