Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni seară că, în acest moment, Canalul Bâstroe reprezintă una dintre liniile roşii ale României, iar în prezent lucrurile au intrat într-o „zonă tehnică” şi urmează să se intre în normalitate. Ciolacu a precizat că îl susţine pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în demersul privind Canalul Bâstroe.

Marcel Ciolacu și Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la România TV, că îl susţine pe Sorin Grindeanu în demersul privind Canalul Bâstroe, relatează News.ro.

„Canalul Bâstroe este una dintre liniile roşii, nu numai ale mele, ci ale României. Sorin Grindeanu a procedat corect şi eu îl susţin în totalitate în tot demersul lui, în ceea ce priveşte Canalul Bâstroe. Nu punem în balanţă. România a ajutat cu tot ce a putut, pe toate palierele posibile, Ucraina şi o va ajuta în continuare. Dar sunt lucruri internaţionale, indiferent de situaţii, pe care trebuie să le respectăm. Este nepermis ca Ministerul Transporturilor să nu cunoască sau să nu fie înştiinţat oficial ce se întâmplă pe partea ucraineană”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a adăugat că lucrurile vor intra în normalitate.

„Părerea mea e că lucrurile au intrat într-o zonă tehnică şi s-a stopat un fapt foarte important. Mâlul îl aduce înapoi Dunărea. În acest moment am intrat într-o zonă diplomatică, cu specialiştii, s-a implicat şi Comisia Europeană, îi lăsăm ca să intrăm în normalitate. Repet, l-am susţinut şi îl susţin pe Sorin Grindeanu, necondiţionat pe acest demers”, a mai spus Marcel Ciolacu.​

Citește și: