Președintele PSD Marcel Ciolacu reia tema taxării bogăției pentru companiile care, susține acesta, au facut „profituri-record în urma pandemiei și a războiului din Ucraina”. Liderul PSD propune mediului de afaceri din România că în următoatrele luni să discute pe această temă.

Marcel CiolacuFoto: Agerpres

„Cred cu tărie că în România este nevoie de o taxă de solidaritate pentru tot ceea ce înseamnă averi acumulate pe fondul crizelor din ultimii doi ani, prin profituri cu adevărat nesimțite. Astfel, statul va aduna resursele necesare pentru a ajuta atât milioanele de români care se confruntă cu criza costului vieții, cât și companiile românești, în special IMM-urile”, scrie președintele PSD pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu susține că dorește ca împreună cu mediul de afaceri din România dorește să ajungă la o soluție fezabilă care să producă „mai multă solidaritate socială și mai multă justețe economică”.

Tema taxei de solidaritate a fost lansată de PSD încă din 2021 când au intrat la guvernare alături de PNL. În iunie anul trecut PSD au reluat tema si au insitat în Coaliție pentru introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii.

La vremea respectivă PSD a propus în Coaliție un procent de 0.5% pe cifra de afaceri a companiilor mari iar UDMR a propus un procent de 1% în timp ce PNL nu a susținut introducerea acestei taxe.