Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că rotativa se va face "pe formula care a fost prevăzută în protocolul semnat și că nu vor exista negocieri între PSD și PNL pentru portofolii. Bogdan mai spune că „introducerea dezbaterii cu 4-5 luni înainte de rotativă e fără sens și nu ajută la buna guvernare".

Rareș BogdanFoto: Agerpres

„Am semnat un protocol, am intrat la guvernare împreună. PNL va respecta întocmai protocolul. Protocolul se respectă până la ultima virgulă. PNL va ceda Fondurile europene și Justiția și va primi poziția de vicepremier, Ministerul Transporturilor, Ministerul de Finanțe și secretarul general al guvernului. Noi nu vom negocia nici măcar un punct. PNL nu va pune nici măcar piciorul lateral de la aceasta chestiune”, a declarat Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Potrivit prim-vicepreședintelui PNL în cazul în care PSD dorește să-l mențină pe Sorin Grindeanu la Transporturi și pe Câciu la Finanțe atunci „noi consideram că nu se va face rotativa și dl Ciucă va ramane premier. Pozitia mea, a lui Dan Motreanu, a Alinei Gorghiu, a lui Gheorghe Falcă, a lui Vasile Blaga e asta”, a subliniat Rareș Bogdan

Declarația prim-vicepreședintelui PNL vine după ce liderii PSD au transmis public că la rocada guvernamentală nu trebuie "să schimbi jucătorii care performează". Președintele PSD, Marcel Ciolacu și secretarul general al PSD susțin că schimbarea premierului nu impune și schimbarea portofoliilor.