Liderul AUR, George Simion, și deputatul AUR Dan Tănasă au fost la un pas să se ia la bătaie, marți, în plenul Camerei Deputaților, cu un secretar de stat al Guvernului. Scandalul a pornit de la dezbaterea unui proiect de lege care prevedea deschiderea unor centre comunitare pentru românii din Diaspora.

Altercație între Dan Tănasă și Gheorghe Cârciu - captură Foto: HotNews

La votul final, președintele de ședință i-a tăiat microfonul liderului AUR, George Simion, în timp ce acesta explica votul. Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, aflat la prezidiu i-a replicat lui Simion că vorbește prea mult.

Replica acestuia a declanșat scandalul. George Simion și deputatul AUR Dan Tănasă l-au flancat pe secretarul de stat cerând explicații.

George Simion: „Tu ești ministru pentru românii de pretutindeni și îmi spui mie că n-am voie să vorbesc? Stai pe banii românilor din diaspora, ce merite ai, mă, tu? Bă, ministrule!”

Dan Tănasă: „Dispari mă de aici, slugă! Dispari de aici!”

Pentru a calma spiritele liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, a intervenit între cei trei.

Deputații AUR nu sunt la prima abatere de acest gen. Liderul AUR, George Simion, a fost la un pas să se bată în plenul Camerei Deputaților cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, iar deputatul Dan Tănasă a avut o altercație pe holurile Parlamentului cu doi deputați USR.