​La o zi după criticile lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu sustine că ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a greșit când a spus că negocierile sunt singura șansa pentru încheierea războiului din Ucraina.

Vasile DincuFoto: AGERPRES

Liserul PSD a precizat, miercuri, la podcastul EVZ, că atunci când ești ministru al Apărării într-o țară care e într-o zonă de conflict nu poți să ai „păreri personale și crezuri”, iar Vasile Dîncu ar fi trebuit să vorbească cu președintele și cu premierul înainte de a exprima o poziție.

„Ca părere personală, colegială, categoric da, a greși”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat despre o remaniere a lui Dîncu, seful PSD a răspuns: „Dacă primul ministru va cere acest lucru, vom avea o discuție în Coaliție”.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat marți după ce ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

Șeful statului a declarat că poziția oficială a României este că doar Ucraina decide când, cum și ce negociază, iar unii demnitari ai statului ar trebui să citească revista presei ca să afle asta.

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.