Camera Deputaților a respins miercuri, moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Cu 191 de voturi împotrivă, 85 de voturi pentru și o abținere, demersul inițiat de USR a fost respins. Abținerea de la vot i-a aparținut lui Marcel Ciolacu.

Virgil PopescuFoto: Hotnews

„Atâta ipocrizie cât am văzut astăzi, aici în Parlament, din partea colegilor de la PSD nu încape nici măcar în această Casă a Poporului. Dle Ciolacu, toată vara aţi fost la televizor să-l criticaţi pe Virgil Popescu pentru criza şi dezastrul din Energie şi astăzi aţi votat împotriva moţiunii. Este o ruşine ceea ce faceţi. De fapt, faceţi un spectacol ieftin la televizor şi în spatele uşilor închise vă negociaţi posturi de mii de euro la ANRE. Să vă fie ruşine”, i-a acuzat pe social-democrați, deputatul USR Cristina Prună.

De asemenea, liderul AUR, George Simion le-a spus social democraților că prin votul lor, prin decizia de a-l salva pe ministrul Energiei au arătat că „sunt complici şi participanţi la jaful naţional”.

Declarațiile deputaților din opoziție îi țintesc pe social-democrați după ce PSD l-a criticat în repetate rânduri și i-a cerut demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Deputații au dezbătut în urmă cu o zi moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu. La dezbateri, parlamentarii AUR au forțat regulamentul intern și au încercat din nou să provoace un nou scandal în plenul Camerei Deputaților. În replică, ministrul Energiei i-a acordat simbolic medalia Ordinul Muncii, clasa a III-a liderului AUR George Simion.