​Amuzat de mesajul „Puie Monta” care apărea pe un covoraș-lego de la o grădiniță din București, ministrul Educației spune acum, la câteva zile distanță, că era inadecvat pentru o unitate de învățământ și nu știe cine a realizat acea „compoziție”. ​

Robert Negoita si Sorin CimpeanuFoto: AGERPRES

„Mesajul e total nepotrivit pentru o unitate de învățământ. Nimeni nu știe cine a realizat acea compoziție total inadecvată pentru o unitate de învățământ”, a declarat, joi, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi 24.

Robert Negoiță și Sorin Cîmpeanu s-au amuzat luni după ce pe covorașul-lego de la o grădiniță din București pe care o vizitau au citit mesajul „Puie Monta”, folosit intens în campania electorală de acum opt ani.

„Cine a aranjat lego-ul asta? Foarte inspirat”, a spus primarul sectorului 3 râzând după ce a schimbat câteva cuvinte cu ministrul Educației.

Potrivit unui clip g4media.ro, Negoiță a scos telefonul să filmeze sau fotografieze covorașul.

„N-ați văzut ce scrie?”, a întrebat amuzat și ministrul Educației pe cineva din stafful grădiniței. „Acum văd”, a răspuns doamna, după care toți au plecat din sală.

Victor Ponta a reacționat, pe Facebook, declarându-se amuzat precum Robert Negoiță și Sorin Cîmpeanu, însă folosind un limbaj deloc academic când vorbește despre expresia foarte populară în campania electorală din 2014.

Ponta zice că și el folosește ironic expresia la adresa „nebunilor” care „își iau ce ne dădeau nouă” și vorbește de „focile care aplaudau frenetic”.