După ce a văzut știrea cu covorașul-lego cu „Puie Monta” de la o grădiniță din București, Victor Ponta a reacționat, pe Facebook, declarându-se amuzat precum Robert Negoiță și Sorin Cîmpeanu, însă folosind un limbaj deloc academic când vorbește despre expresia foarte populară în campania electorală din 2014.

Victor PontaFoto: Agerpres

Ponta zice că și el folosește ironic expresia la adresa „nebunilor” care „își iau ce ne dădeau nouă” și vorbește de „focile care aplaudau frenetic”

„Și eu mă amuz, ca și Sorin și Robert, când văd marele slogan al anului 2014 “Puie Monta” ( chiar dacă nu mă așteptăm să fie inclus și în Programul “România Educată” și studiat la grădiniță! Și îl folosesc când vreau să îi ironizez pe cei care se bucurau atunci ca nebunii și care, de atunci , își iau ce ne dădeau nouă! Ne amuzăm toți pentru că focile care aplaudau fericite când auzeau expresia sunt cele care de 7 ani tot nu vor să recunoască cât de naive au fost ( nu am spus “proaste” că sunt sensibile! Și cât de ușor sunt manipulate cu tot felul de “M..e PSD” , “Ciuma Roșie” , “cu stânga nici nu-ți faci cruce” și alte baliverne pentru creierele ușor de spălat! Lăsăți-ne măcar să râdem de “foci” - că merită ! Cât despre ce le dă Iohannis și PNL de 7 ani - vezi LEGO! Ce le-a dat și Băsescu după ce aplaudau fericite “focile” sloganul cu “Congo”! Să trăiți bine în România lucrului bine făcut!”, a scris Ponta pe Facebook.

Robert Negoiță și Sorin Cîmpeanu s-au amuzat luni după ce pe covorașul-lego de la o grădiniță din București pe care o vizitau au citit mesajul „Puie Monta”, folosit intens în campania electorală de acum opt ani.

„Cine a aranjat lego-ul asta? Foarte inspirat”, a spus primarul sectorului 3 râzând după ce a schimbat câteva cuvinte cu ministrul Educației.

Potrivit unui clip g4media.ro, Negoiță a scos telefonul să filmeze sau fotografieze covorașul.

„N-ați văzut ce scrie?”, a întrebat amuzat și ministrul Educației pe cineva din stafful grădiniței. „Acum văd”, a răspuns doamna, după care toți au plecat din sală.