Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat, vineri, orice discuții interne pe tema unei remanieri a ministrului Apărării, Vasile Dîncu. Aflat în vizită la PSD Bistrița, organizație care l-a susținut pe Vasile Dîncu pentru funcția de ministru al Apărării, Ciolacu a spus că remanierea este un subiect "despre care n-a vorbit nimeni”.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • „Cine să fie remaniat? Vasile, tu ești remaniat ? Dar cine a anunţat remanierea? Există remanieri în guverne. A anunţat domnul prim- ministru, de la UDMR aţi anunţat vreo remaniere?
  • Eu nu pot să vă promit că nu există remanieri, fiindcă e un lucru firesc. Eu v-am zis că avem o temă despre care vorbim, despre care n-a vorbit nimeni. Eu nu am vorbit de această temă şi văd că domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu e remaniat. La ce să oferim explicaţii?”, a continuat Ciolacu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor pe tema unei eventuale remanieri a ministrului Apărării Naţionale.

Liderul PSD a reafirmat că premierul este cel care face propuneri privind remanieri.

  • "Această coaliţie funcţionează şi încercăm cu toţii să funcţioneze normal. Eu am spus foarte clar: atributul evaluării miniştrilor este în primul rând al prim-ministrului. Eu sunt doar co-preşedinte al coaliţiei.
  • A fost o evaluare a miniştrilor acum o lună şi ceva, unde premierul nu a venit cu nicio propunere în interiorul coaliţiei, de remaniere.
  • Când va fi cazul unei remanieri, după ce această discuţie va porni în primul rând de la prim-ministru, sunt ferm convins că nu o ţine nimeni secretă, dar ce am spus foarte clar şi corect până la urmă: remanierile fac parte din viaţa politică şi din viaţa guvernamentală”, a susținut liderul PSD.

Alături de Marcel Ciolacu se aflau la conferință și Vasile Dîncu dar și Radu Moldovan, președintele PSD Bistrița cel care l-a susținut pe actualul ministru al Apărării pentru această funcție.

De altfel, Radu Moldovan a intervenit în discuție, precizând că a întrebat la partid despre posibilitatea remanierii lui Vasile Dîncu:

  • „Am citit și eu în presă pe surse că urmează o remaniere și atunci am întrebat și eu la partid dacă în momentul de față există discuții în acest sens, am sunat și la radio erevan dacă s-a discutat ceva și se pare că nici acolo nu s-a discutat nimic, deci în momentul de față este un subiect care nu există. Dar nu poate spune cineva că nu va exista remanierea”.

Tema remanierii guvernamentale a revenit pe agenda publică după ce numele lui Vasile Dîncu a apărut în presă ca remaniabil. Recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că este „ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere”, dar spune că „în acest moment nu e luată o decizie cu prim-ministrul” în acest sens.

Declarația acestuia a fost făcută în contextul în care au existat mai multe informații de presă potrivit cărora se pregătește o schimbare la nivelul echipei guvernamentale.

Potrivit surselor HotNews.ro din Coaliție, PSD și PNL își fac propriile calcule politice și estimează că remanierea miniștrilor „se va face undeva în toamnă septembrie-octombrie, în funcție de evoluția evenimentelor sociale și modul în care populația își va manifesta nemulțumirile pe evoluția prețurilor”.