Cinci deputați USR au anunțat luni că părăsesc formațiunea condusă de Cătălin Drulă și se alătură REPER, partidul lui Dacian Cioloș. De asemenea, fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă a anunțat și ea că pleacă la REPER.

Dacian CiolosFoto: Agerpres

Deputații care i se alătură lui Cioloș sunt: Andrei Lupu, Oana Cambera, Cristian-Paul Ichim, Daniel Toda, Simina Tulbure.

Deputatul Andrei Lupu a anunţat, luni, pe Facebook, că a demisionat din USR şi pleacă la REPER. „Cred însă că, în acest moment, USR a devenit un spaţiu al conflictului permanent, luptele dintre facţiuni ocupă toată activitatea partidului”, scrie parlamentarul.

„Am demisionat astăzi din calitatea de membru al USR şi, implicit, din funcţiile interne deţinute, cea de membru al Biroului Naţional şi cea de preşedinte al Filialei Prahova. Am făcut-o cu mare tristeţe şi cu o uriaşă dezamăgire. O mână de oameni în care ar fi trebuit să credem şi care ar fi trebuit să reprezinte un deziderat pentru politica românească au ales meschinăria politicii dâmboviţene şi toxicitatea confruntării permanente. Lipsa de eleganţă, de încredere în negocierea politică şi incapacitatea de a accepta alte opinii decât cele proprii au transformat o idee politică minunată, aşa cum a fost USR, într-o organizaţie profund disfuncţională”, spune deputatul în postare.

Este al șaselea parlamentar care își anunță demisia din USR și înscrierea în partidul lui Dacian Cioloș.

În jur de 11 parlamentari din cei 80 de senatori și deputați USR ar urma să demisioneze, treptat, din partid și să se înscrie în formațiunea fondată de Dacian Cioloș.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, declara la Profit News TV că cei care vor demisiona din partid vor face asta pe etape şi „nu pleacă toţi deodată, ceea ce nu prea e ok, pentru că vor să dea impresia că USR se sparge”.

UPDATE 10:57 Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății în 2021, a trecut și ea la REPER

“Mă alătur REPER cu speranța că vom reuși să construim împreună o platformă în care politicile de sănătate să poată fi dezbătute, în care profesioniștii din domenii diferite să poată să contribuie pentru alinierea serviciilor medicale românești la aceleași standarde de calitate cu cele europene”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit paginii de Facebook a formațiunii lui Cioloș.

UPDATE 12:33 Încă trei deputați se mută de la USR la REPER

REPER anunță că încă trei deputați i se alătură începând de luni: Oana Cambera, deputat de Ilfov, Cristian-Paul Ichim, deputat de Bacău, și Daniel Toda, deputat de Timiș.

„Ştiu că nu e uşor: sunt chemat să construiesc filiala Timiş a partidului REPER împreună cu alţi colegi noi şi vechi, toţi oameni de bună credință”, a scris Toda pe Facebook.

UPDATE 13:47 Deputata Simina Tulbure anunță că se alătură și ea REPER. „E momentul să punem accentul pe oameni și pe comunicarea cu ei, pe a rezolva și nu doar a blama”, a declarat ea.