Alţi doi parlamentari USR - un senator și un deputat - trec la REPER. Până acum, cinci parlamentari au demisionat din USR pentru a merge la partidul fondat de Dacian Cioloș.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este vorba despre Lorant Sas, deputat de Bistrița-Năsăud și Dragoș Popescu, senator de Dâmbovița.

“România copiilor noștri are nevoie de un proiect reformator, susținut de cât mai mulți politicieni care nu sunt capturați de către grupurile de interese interne sau din afara partidelor. Astfel, am ales să mă alătur proiectului REPER, pentru a construi, alături de colegii mei, un partid modern, democratic și pro-european”, susține Lorant Sas.

La rândul său, Dragoș Popescu susține că vrea să contribuie la proiectul politic REPER "cu încredere într-un leadership bazat pe profesionalism și spirit de echipă".

Câți parlamentari ar urma să demisioneze din USR și să se înscrie în REPER

În jur de 11 parlamentari din cei 80 de senatori și deputați USR ar urma să demisioneze, treptat, din partid și să se înscrie în formațiunea fondată de Dacian Cioloș.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, declara la Profit News TV că cei care vor demisiona din partid vor face asta pe etape şi "nu pleacă toţi deodată, ceea ce nu prea e ok, pentru că vor să dea impresia că USR se sparge”.

Recent, Drulă l-a atacat dur pe Dacian Cioloș, acuzându-l că instrumentează plecarea parlamentarilor USR.

  • ”Ce urmează să vedeți în următoarele zile e un plan gândit și executat de Cioloș, un plan lipsit de demnitate, în care îi folosește pe acești oameni ca să câștige prin distrugere.
  • E un gest nedemn, îi forțează să devină traseiști. Proiectează această lipsă de demnitate asupra unor oameni aleși în acest proiect.
  • Am înțeles din februarie că lui Cioloș îi lipsește dorința de a construi. Dacă nu poate depune acest efort de construcție, decența ar trebui să îi spună măcar să se retragă. El alege un efort de distrugere. Se mai separă apele câteodată în opoziție”, spunea liderul USR în urmă cu o săptămână, într-o conferință de presă.

Dacian Cioloș și europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa și Dragoş Tudorache au demisionat din USR în 31 mai şi au declanşat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice 0 Reînnoim Proiectul European al României (REPER)