PSD insistă că soluțiile în cazul prețurilor mari la carburanți sunt introducerea unui preț maximal sau limitarea adaosului pe lanțul comercial.

Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu, Kelemen HunorFoto: Guvernul Romaniei

Potrivit unui comunicat al social-democraților, aceste soluții care ar duce la scăderea prețurilor la benzină și motorină au fost prezentate partenerilor de guvernare, iar ele nu au exclus „colaborarea între toate partidele din Coaliție pentru identificarea soluției potrivite”.

PSD susține că Ministerul Finanțelor, condus de social-democratul Adrian Câciu, a pus la dispoziția Ministerului Energiei, condus de liberalul Virgil Popescu, „toate datele necesare pentru o reglementare justă în domeniu”.

Social-democrații sugerează că nu este nicio problemă în Coaliție pe această temă, dar atrag atenția asupra unei „greșeli fundamentale”.

„Precizăm totodată că, așa cum a subliniat chiar purtătorul de cuvânt al PNL, intervenția Guvernului în acest domeniu nu trebuie să se facă prin instrumente fiscale întrucât acestea sunt dificil de implementat și nu garantează reducerea prețurilor la consumatorul final. De altfel, se poate observa că soluțiile fiscale implementate în alte state europene, cum ar fi reducerea accizelor și a TVA în Germania, nu i-au determinat pe operatorii economici să scadă prețurile la pompă. Ar fi deci o greșeală fundamentală ca Guvernul României să opteze pentru soluții care au eșuat deja în altă parte”, se arată în comunicatul PSD.

​PSD cere plafonarea prețului la carburanți.

„Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a prețului, în limitele și să aibă toate companiile o marjă de profit, că nimeni nu face muncă voluntară”, a declarat luni președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Credeți că ar trebui plafonat prețul la carburanți?

Sursa foto: DreamsTime.com