Unele măsuri fiscale ce vor fi aplicate de anul viitor au fost convenite în Coaliție. Conform unor surse politice, se schimbă plafonul pentru microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500.000 și se plătește impozit de 1% pornind de la un angajat (râmâne de văzut dacă se schimbă ceva în privința celor cu 3%).

TaxeFoto: DreamsTime

De asemenea, taxele pe proprietate se vor plăti conform grilei notariale și vor merge la autoritățile locale.

De asemenea, s-a agreat majorarea TVA-ului plătit în HORECA de la 5% la 9%. De asemenea, se are în vedere majorarea TVA de la 9% la 19% pentru băuturile care conțin zahăr.

Sunt două puncte care încă nu sunt convenite încă, respectiv taxa de solidaritate și taxarea pensiilor speciale, care sunt cerute de PSD.

Reamintim că PSD face presiuni pentru taxa de solidaritate, adică marile companii să plătească 0,5% din cifra de afaceri.

În interiorul Coaliției s-au discutat mai multe variante privind procentul de taxare care s-ar aplica marilor companii a căror cifră de afaceri este mai mare de 100 de milioane de euro. „Există mai multe variante luate în discuție. PSD a propus un procent de 0,5% iar UDMR 1% în timp ce PNL nu dorește introducerea acestei taxe”, au explicat sursele citate.

Sursă foto: DreamStime.com