Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, reacționează după demisia din partid a lui Dacian Cioloș și a patru europarlamentari, spunând că este de neînțeles politic acest gest și că România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii și vanități.

Catalin DrulaFoto: Agerpres

Drulă spune că plecarea lui Dacian Cioloș încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii 3 ani și îi reamintește fostului lider al USR sloganul partidului din 2019, "pe care atâția colegi din USR și PLUS îl respectă zi de zi prin munca lor în acest proiect unic".

"Politica, așa cum o înțeleg eu, e luptă zilnică, maraton de durată și, mai ales, un joc de echipă"

  • "Mărturisesc că este de neînțeles politic acest gest. Suntem într-un moment critic pentru România. USR este Opoziția democratică, cea care luptă pentru modernizarea României cu colosul sistemului PSD-PNL. Numai de spargere și fragmentare nu e nevoie când e atât de muncă în lupta care contează.
  • România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii și vanități. USR este o instituție solidă, instituția liberalismului democratic modernizator din România, care va dăinui dincolo de numele unei persoane sau a alteia.
  • Suntem abia la mijloc de drum. Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentați în continuare. Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziție democratică la un guvern cu o majoritate uriașă în parlament și care nu are nicio soluție pentru bunăstarea oamenilor.
  • Ne luptăm cu o guvernare coruptă și ineptă și în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi. Nu e ușor, dar n-am intrat în politică așteptându-ne să fie. Apoi, trebuie să ne pregătim de guvernare. Iar guvernarea se câștigă, nu se primește cadou.
  • Asta este ceea ce cred eu și ceea ce cred mulți dintre noi. Printre ei, și colegul nostru Alexandru Dimitriu (provenit din PLUS), care ieri și-a lansat candidatura pentru primăria sectorului 5. Alexandru a înțeles unde este adevărata bătălie și îl voi sprijini cu toate puterile să obțină un rezultat cât mai bun. Îi voi fi alături în campanie, așa cum voi fi alături de toți cei care își asumă o luptă pentru idealurile noastre.
  • Politica, așa cum o înțeleg eu, e luptă zilnică, maraton de durată și, mai ales, un joc de echipă.
  • Politica se face pe stradă, în parlament, în consiliile locale și în arena publică de aici din România. E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi și-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg așa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această țară personajelor de tip Ciolacu și Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac așa ceva.
  • Lupta noastră continuă și, dacă vă găsiți un moment astăzi, reflectați nu la decizii luate pe persoană fizică, ci la lucrurile care ne țin împreună".

Fostul lider al USR Dacian Cioloș și europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Alin Mituța și Dragoș Tudorache și-au anunțat marți demisia din Uniunea Salvați România și înființarea unui nou partid politic - REPER - Reînnoim Proiectul European al României, care are deja site.

CITEȘTE ȘI:Cioloș, după demisia din USR: Despărțirea îmi lasă un gust amar și o uriașă cantitate de tristețe / Eu cred că trăind în frică faci greșeli și vezi deformat realitatea