Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, la Parlament, că în opinia sa, în România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului.

Marcel Ciolacu Foto: Hotnews

„În România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului. (..) E normal să avem această discuţie, să găsim linia de echilibru, între impozitarea muncii care e foarte mare în România, şi impozitarea capitalului. În acest moment, clasa medie şi cei cu venituri foarte mici duc tot greul societăţii româneşti. Venim şi echilibrăm totuşi acest lucru, sau nu?”, a declarat Ciolacu.

Întrebat de reporteri dacă va fi majorată taxarea capitalului, Ciolacu a evitat un răpuns clar. „Trebuie să găsim un echilibru între impozitarea muncii și a capitalului. Anul acesta nu se vor modifica taxele. Posibil nici la anul. Suntem în prag de criză economică, oameni buni. Nu poți să ții tot deficitul României pe spatele celor care muncesc. Nu putem să-i omorâm pe cei cu venituri mici și să nu avem o clasă de mijloc. Nu poți să nu stimulezi serviciile și să menții o cotă unică aberantă”, a explicat Ciolacu.

Președintele PSD a mai spus, la insistențele reporterilor, că ministrul Finanțelor va face o serie de propuneri în ședința Coaliției.

Declarațiile lui Ciolacu au loc în contextul în care PSD a lansat public ideea schimbării cotei unice cu un impozit progresiv, ideea pe care liberalii o resping.

De asemenea, liderii PSD, PNL și UDMR se întâlnesc, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, în şedinţa Coaliției. Pe agenda Coaliţiei se află stadiul implementării PNRR dar se așteaptă să fie noi discuții pe tema modificărilor la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor.