Liderii PSD, PNL și UDMR se întâlnesc, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, în şedinţă. Pe agenda Coaliţiei se află stadiul implementării PNRR. De asemenea se așteaptă să fie noi discuții pe tema modificărilor la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor.

Nicolae Ciuca, Marcel Ciolacu, Kelemen HunorFoto: Guvernul Romaniei

Este vorba de măsurile fiscale pe care Executivul trebuie să le aplice în a doua partea a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei. Potrivit surselor HotNews.ro, Guvernul intenționează să facă o echilibrare fiscală iar Ministerul Finanțelor face o evaluare a diverselor tipuri de venituri și se analizează soluții pentru o eficientizare a colectării impozitelor și a încasărilor de TVA.

Discuțiile au loc în contextul în care PSD a relansat tema impozitării progresive în România. Președintele PSD, Marcel Ciolacu pledează pentru implementarea unui impozit progresv pe viitor arătând că în fapt, cota unică nu mai este în România, în urma deciziilor privind exceptarea mai multor categorii, precum angajaţii din agricultură, alimentaţie, IT, etc.

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirma, vineri, la Galaţi, la evenimentul Ziua Întreprinzătorilor, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan - trebuie să ţinem cota unică - fără să explice de ce trebuie să ţinem cota unică.

”Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a mai spus el. ”Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a dat asigurări liderul PSD.

De partea cealaltă, PNL susţine păstrarea cotei unice în România. Premierul Nicolae Ciucă a declarat săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, că PNL continuă să susţină cota unică şi nu susţin introducerea de taxe şi impozite noi.

”Am făcut menţiunea acum două zile, nu se discută despre impozitul progresiv, nu există în momentul de faţă altă formulă de impozitare ci există analize şi studii care se derulează în grupul de lucru de la Ministerul Finanţelor, a precizat şeful Executivului.