​Marcel Ciolacu spune că este normal să existe o discuție privind impozitarea, susținând că nu „sunt toți tâmpiți” cei care au sistem progresiv, cum e cazul Spaniei, Olandei, Germaniei sau SUA.

Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

Liderul PSD a afirmat că la nivelul Ministerul de Finanţe s-a constituit un grup de lucru şi în zece zile, două săptămâni, maximum, ministrul de Finanţe va veni cu propunerile şi analizele, mai ales venite de la auditori financiari internaţionali.

„Cred că este normal să fie această discuţie. Este normal ca orice coaliţie politică responsabilă să vadă nu numai ziua de astăzi sau ziua de mâine, ci să vină cu un program predictibil, pe o perioadă medie. (...) Nu puteţi să îmi spuneţi că Spania, Olanda, Germania, SUA, Italia, toţi sunt tâmpiţi, pentru că au un sistem progresiv de impozitare, modern, adaptat cu deductibilităţi”, a mai afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că nu se introduc taxe noi.

Premierul Nicolae Ciucă spune, în contextul discuțiilor privind impozitarea progresivă pe care o vrea PSD, că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare şi nu vor exista taxe noi.

Potrivit acestuia, în coaliție s-a stabilit ca în două săptămâni Ministerul Finanţelor să facă o analiză care să fie discutată apoi cu toate instituțiile implicate și cu mediul de afaceri, astfel încât "prin măsurile luate să se asigure o optimizare a mediului fiscal".

Citește si: