Gheorghe Flutur va fi președintele interimar al PNL până la Congresul din 10 aprilie, când ar urma să fie aleasă noua conducere, după ce Florin Cîțu a demisionat, sâmbătă, la presiunea celor care l-au instalat în funcție în urmă cu doar 6 luni.

Gheorghe FluturFoto: Hotnews

Surse din partid au declarat pentru HotNews.ro că Gheorghe Flutur va asigura conducerea interimară, el fiind desemnat pentru că este prim-vicepreședintele PNL cu cea mai mare vechime în partid.

Florin Cîțu și-a anunțat sâmbătă demisia de la șefia PNL, la doar șase luni de la instalarea în funcția de președinte al partidului, în contextul în care liderii partidului care l-au susținut au cerut acum schimbarea sa din funcție și organizarea rapidă a unui nou congres al PNL.

Artizanii debarcării lui Cîțu sunt Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan, adică exact susținătorii lui Cîțu pentru preluarea șefiei PNL. Pentru duminică a fost convocat Consiliul Național, forul care poate declanșa un congres extraordinar al PNL, potrivit Statutului partidului.

Congresul a fost stabilit pentru 10 aprilie, iar cel mai probabil la șefia PNL va fi ales premierul Nicolae Ciucă.