Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată miercuri seara în Monitorul Oficial. Buzatu jr. este fiul președintelui PSD Vaslui Dumitru Buzatu, care în septembrie 2021 declara că se consideră un prieten al lui Liviu Dragnea.

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

În martie 2018, Viorica Dăncilă îl numea pe Tudor Buzatu secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, pe atunci vicepremier responsabil de parteneriatele strategice. Ana Birchall fusese aleasă deputat de Vaslui, județ în care PSD e condus de tatăl Dumitru Buzatu.

La numirea din 2018, tatăl declara despre fiu că acesta a fost recomandat pentru funcție de „organizatia de tineret (a PSD Vaslui- n.red) pe care o conduce si a organizatiei de la Vaslui a Partidului Social Democrat si, din punctul acesta de vedere, fiind un post politic, nu cred ca este vreo problema. Il recomanda pregatirea, activitatea in partid, implicarea, cunoasterea limbilor straine", a explicat el, inaintea sedintei Comitetului Executiv al PSD.