​​Acuzată de liderul filialei municipale Iași de manevre în organizația județeană a USR, de la bani până la suspendarea din grupurile interne, Cosette Chichirău susține că nu își petrece timpul „urmărind dramolete”, iar bugetul va fi adoptat transparent fără cheltuieli aberante.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul filialei municipale USR Iaşi, deputatul Filip Havârneanu, a acuzat că toţi banii din conturi sunt cheltuiţi de şefii organizaţiei judeţene "pentru a nu lăsa nimic celor care vin din urmă". Totodată, el a spus că toţi membrii incomozi sunt daţi afară de pe grupurile interne de comunicare ale filialei ieşene.

Ce spune Cosette Chichirău:

  • Sunt mulți băieți tineri la USR Iași care, din prea mult entuziasm, se mai îmbrâncesc, se mai atacă între ei, răspândesc zvonuri, se suspendă de pe grupuri și se ceartă fără motiv. Nu îmi petrec timpul urmărind astfel de dramolete. Evident, nici nu mă implic în așa ceva. Ideea că aș avea de-a face cu suspendările de pe grupurile de comunicare internă este o prostie și o minciună ordinară pe care nu o voi tolera. Voi face plângeri disciplinare pentru cei care au lansat astfel de minciuni.
  • Apreciez energia și creativitatea tinerilor în general și în special a celor din USR. Câțiva însă se irosesc în bătălii imature. Și am un mesaj la care ar trebui să mediteze toți cei implicați: dacă mama îți spală rufele și îți face cumpărăturile, poate că nu ești complet pregătit pentru politică, nici măcar la nivel local. Probabil că nici nu înțelegi o propunere de dezvoltare a filialei.
  • În legătură cu bugetul filialei USR Iași, subliniez că acest buget se va adopta prin vot transparent, în mod democratic, în cadrul structurilor de conducere ale filialei. Oricine are amendamente, le poate depune, ele vor intra în dezbatere și vor fi supuse la vot. Până atunci, orice declarații despre fotolii de mii de euro sau alte cheltuieli aberante sunt mincinoase și rău intenționate. Repet, bugetul nici măcar nu este adoptat în acest moment.