12 secretari de stat și un subsecretar de stat au fost numiți marți în mai multe ministere prin decizie a premierului Nicolae Ciucă, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial. Toți sunt susținuți de PSD.

Nicolae CiucaFoto: Guvern

Lista celor 12 secretari de stat numiți de premierul Ciucă:

 • 1. Bogdan-Stelian Mândrescu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii:

Bogdan-Stelian Mîndrescu a trecut prin numeroase funcții în Ministere și companii de stat, fost șef la Aeroporturi care și-a dat demisia după un raport de control.

În februarie 2018, Bogdan Mîndrescu a demisionat forţat de la şefia Companiei de Aeroporturi, ca urmare a neregulilor găsite de Corpul de Control al premierului: angajări fictive, deplasări de lux, prime ilegale, după cum relatează Adevărul care spune de Mândrescu că a fost susținut de către PSD Buzău și Marcel Ciolacu.

O lună mai târziu, Bogdan Mîndrescu a fost numit de Guvernul Dăncilă în Compania Naţională pentru Administrarea Porturilor Maritime, cu sprijinul baronului de Constanţa Felix Stroe, sub care fusese numit la Aeroporturi în perioada când au fost descoperite neregulile grave.

În noiembrie 2019, Marcel Boloş (PNL) l-a angajat consilier pe Mândrescu la Ministerul Fondurilor Europene.

Mândrescu a mai fost consultant în România pentru compania Inspur Shandong Group din China, controlată de Partidul Comunist Chinez. În timp ce acorda consultanță companiei din China, Bogdan Mândrescu era șeful de cabinet a lui Răzvan Cuc, în mandatul acestuia de la Transporturi, scrie Newsweek.ro.

Mândrescu nu e străin de schimbarea funcțiilor din ministere și companii de stat în mod frecvent: A fost, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituţiei CNAB, director de cabinet al ministrului Transporturilor în 2018 (Răzvan Cuc), consultant la Inspur Shandong Group Co Ltd China (în perioada 2014-2015), consultant al directorului SRTV (în perioada 2013-2014), director economic la Pandor SRL (2012-2013) sau consultant de vânzări la Banc Post (2007-2008). Totodată, Mândrescu a fost în CA la CNAB, în CA la RAR și în CA la CNAPM.

Mândrescu are un masterat în management aeronautic şi este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir.

 • 2. Constantin-Gabriel Bunduc, secretar de stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Constantin Gabriel Bunduc a fost numit secretar de stat la Transporturi cu susținerea PSD Bacău. Bunduc are 40 de ani și a absolvit în 2005 Facultatea de Drept a Universității „Petre Andrei” din Iași.

Până în 2013 a lucrat în sistem privat, după care s-a angajat la Direcția Dezvoltare Durabilǎ și Managementul Proiectelor a Consiliului Județean Bacău, scrie publicația locală Ziarul de Bacău.

Din 2016, este expert accesare fonduri structurale şi de coeziune si șef serviciu fonduri nerambursabile la Aeroportul Internațional George Enescu. Potrivit CV-ului său, a participat la redactarea și implementarea proiectelor de dezvoltare ale Aeroportului Bacău, în valoare de 120 de milioane de euro.

 • 3. Dan Dumitrescu, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

 • 4. Aurel-George Mohan, secretar de stat la Ministerul Sănătății

  Aurel-George Mohan este medic neurochirurg în Oradea și membru PSD conform declarației sale de interese, semnate în octombrie 2020, când ocupa fuincția de consklier local la Primăria din Oradea. Potrivit declarației de avere are foarte multe terenuri și proprietăți.

  Presa locală scrie că acesta a absolvit cursurile Universității din Oradea, este doctor în medicină și specializat în neurochirurgie. Dr. Aurel Mohan (38 ani) este medic specialist neurochirurg la Spitalul Județean din Oradea. Totodată este medic coordonator al blocului operator în cadrul aceluiași spital. De asemenea, este conferențiar în cadrul FMF Oradea.

 • 5. Tiberius-Marius Brădățan, secretar de stat la Ministerul Sănătății

  Tiberius-Marius Brădățan este medic primar la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și membru PSD, potrivit Radiotop.ro. Într-o declarație de interese din 2017, acesta apare ca vicepreședinte PSD Suceava. Potrivit Rohealthreview.ro, Tiberius-Marius Brădățan acesta a mai fost secretar de stat la Ministerul Sănătății în 2018.

 • 6. Bogdan-Radu Balanișcu, secretar de stat la Ministerul Mediului

  Bogdan Balanișcu a fost desemnat în Comitetul Executiv Județean al PSD pentru funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, scria încă de luna trecută Ziarul de Iași. În prezent, el este liderul grupului PSD din Consiliul Local Iași. Numele lui a fost menționat ca posibil viitor viceprimar, dacă alianța de guvernare PSD-PNL s-ar concretiza și la nivel local.

 • 7. Sandor Otto Szep, secretar de stat la Ministerul Justiției
  Fostul preşedinte al Tribunalului Arad Ottó Szép, care s-a pensionat la finalul anului trecut, a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiţiei, fiind propus de PSD Arad după ce s-a înscris în organizaţia judeţeană. În luna decembrie a anului trecut, Ottó Szép a fost eliberat din funcția de președinte al Tribunalului Arad, după ce s-a pensionat.
 • 8. Bogdan-Eduard Simcea, secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
 • 9. Thomas-Răzvan Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sportului
 • 10. Sorin Moise, secretar de stat la Ministerul Agriculturii
 • 11. Sorinel-Marian Vrăjitoru, secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului

  Fost deputat PSD, Sorinel-Marian Vrăjitoru este vicepreședinte PSD, potrivit declarației de interese semnate în primăvara anului trecut.

  Anul trecut, Sorinel Vrăjitoru și-a depus CV-ul alături de Alexandru Stănescu (fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu), pentru procedura de selecție și numire a unui nou membru în Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în locul social-democratului Marian Neacșu, care și-a dat recent demisia din funcția de la Autoritate după ce a fost numit secretar general al Guvernului, potrivit Profit.ro.

 • 12. Petre-Florin Manole, secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului.

În plus, premierul a mai semnat marți și numirea Cristinei-Mirela Nedelcu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Culturii.

Profesoara Cristina-Mirela Nedelcu este absolventă a Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, a Facultății de Chimie a Universității București, este doctor în chimie și conduce de mai mulți ani Școala Postliceală Sanitară „Hippocrate” Focșani din funcția de director, scrie Ziarul de Vrancea.

Cristina-Mirela Nedelcu este şi ales local PSD în Consiliul Local Focşani, funcţie la care, conform legislației în vigoare, este obligată să renunţe în următoarea perioadă.

Presa locală a scris că Nedelcu ar fi fost implicată în mobilizarea profesorilor și elevilor școlii postliceale pentru a merge la București la marele miting PSD din iunie 2018, din Piața Victoriei. Cristina Nedelcu a negat atunci că ar fi fost implicată într-o astfel de acțiune.

Premierul a mai decis marți 4 ianuarie și exercitarea, cu caracter temporar, de către Sandu Cristi a funcției de secretar general adjunct la Ministerul Economiei și încetarea exercitării, cu caracter temporar, de către Petronel Munteanu, a funcției de secretar general adjunct la Ministerul Muncii.

Se actualizeaza