Preşedintele Klaus Iohannis a calificat drept ”absolut regretabil” scandalul declanșat de senatoarea Diana Şoşoacă, adăugând că sechestrarea de persoane se sancţionează. Iohannis a mai spus că solicită autorităților române să facă ”o verificare la sânge” a ceea ce s-a întâmplat în biroul senatoarei unde o jurnalistă din Italia a fost bruscată.

Iohannis cu masca de protectieFoto: Presidency.ro

Iohannis a precizat că "este posibil să fi fost greşeli în abordare", iar autorităţiele competente trebuie să verifice exact ce s-a întâmplat.

  • "Este un incident absolut regretabil și trebuie să fim foarte clari: sechestrarea de persoane se sancționează conform legii și în România!
  • Pe de altă parte, nu vreau să mă antepronunț. Absolut toate autoritățile competente să verifice ce s-a întâmplat și cum s-a intervenit trebuie să își facă datoria cu vârf și îndesat, cum se spune, după care, cu siguranță, voi aștepta concluziile de rigoare.
  • Este posibil să fi fost greșeli în abordare, dar nu pot eu să mă exprim asupra acestor chestiuni.
  • Cert este: solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil și, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil” a declarat Iohannis, la Bruxelles, întrebat în legătură cu acest incident.

Jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Bucureşti împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, susţinând că a fost sechestrată şi că soţul ei, Dumitru-Silvestru Şoşoacă, a muşcat-o de mână. Soţul Dianei Şoşoacă a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile în urma incidentului.

Italia a cerut ambasadorului României la Roma informaţii referitoare la măsurile adoptate, în urma incidentului, iar diplomatul român a transmis că „a fost demarată o anchetă de către organele de cercetare penală române, urmând ca aceasta să stabilească detaliile incidentului şi să determine, dacă este cazul, adoptarea de măsuri, conform legii”.

Știre actualizată