Pentru că nu a mai avut loc pe liste la alegerile parlamentare, Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD Paul Stănescu, este propus de partid în comitetul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE). Alexandru Stănescu a fost deputat PSD pentru două mandate, până în 2020, iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A.. El spune că această experiență este cea care îl recomandă în boardul ANRE.

Alexandru StanescuFoto: cdep.ro
  • "Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. Sunt convins că o să răspundă în faţa comisiei. Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să facem această propunere.
  • Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”, a spus Ciolacu, luni.

Întrebat dacă toţi cei care nu au avut loc pe listele de la parlamentare se vor regăsi în funcţii în agenţii, Ciolacu a susținut că este vorba de acei foşti parlamentari cu experienţă.

Cine este Alexandru Stănescu

În vârstă de 60 de ani, Alexandru Stănescu a fost deputat PSD în perioada 2012-2020, fiind vicepreședinte, apoi președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților (în perioada 2017 - 2020).

Potrivit CV-ului său, Alexandru Stănescu a făcut liceul industrial din Corabia în perioada 1976-1980, iar între 1981 și 1986 a urmat Institutul Politehnic București - Facultatea Mecanică Agricolă.

Din 1986 și până în 1993, el a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A., iar în perioada 1994-2012 a fost director general al S.C. Agromec Bucinișu S.A..

În ultima sa declarație de avere, completată în decembrie 2020, Alexandru Stănescu a menționat 8 terenuri agricole în suprafațe cuprinse între 10.000 și 75.000 de metri pătrați. El a menționat și o casă de 190 de metri pătrați construită în anul 2000 în comuna Vișina din județul Olt.

Ce îl recomandă? "Exact ce cere legea"

Alexandru Stănescu spune că el s-a propus la ANRE și că nu ar fi un avantaj faptul că fratele său este secretarul general al PSD. Întrebat la Digi 24 ce îl recomandă pentru această funcție, Alexandru Stănescu a spus că un avantaj este și faptul că timp de 19 ani a fost "conducătorul unei societăți comerciale".

  • "Deocamdată mi-am depus dosarul pentru ANRE și probabil că vedem mâine la votul final. Propunerea a venit din partea mea.
  • Mă recomandă exact ce cere în lege. Am o perioadă de 19 ani în care am fost conducătorul unei societăți comerciale, am o perioadă de 8 ani de parlamentar și, eu știu, cred că sunt suficiente aceste recomandări. Nu știu dacă este un avantaj că fratele meu este Paul Stănescu. Suntem oameni politici amândoi, nu există niciun conflict de interese. Nu înseamnă că dacă el a ajuns în funcția asta eu trebuie să plec din partid”, a afirmat Alexandru Stănescu.