​Premierul Nicoale Ciucă a făcut marți alte două numiri în aparatul de lucru al Guvernului, în afară de cea a lui Marian Neacșu, ca secretar general, cu rang de ministru. Este vorba de Mircea Abrudean, numit șef al Cancelariei prim-ministrului cu rang de ministru și Dan Cărbunaru, care a fost numit secretar de stat în Cancelaria premierului, purtător de cuvânt al Guvernului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mircea Abrudean, fost prefect al judeţului Cluj, fusese numit în luna februarie 2021 pe funcția de secretar general adjunct al Guvernului, potrivit unei decizii semnată de premierul Florin Cîțu.

Mircea Abrudean a fost prefectul Clujului, însă a pierdut această funcție după ce a fost preluată de UDMR, în urma negocierilor din coaliția de guvernare.

Dan Cărbunaru, jurnalist la Calea Europeană, a confirmat luna trecută pentru HotNews.ro că va fi purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă.

„Am acceptat cu responsabilitate această propunere venită de la premierul Ciucă, care ar urma să devină realitate în perioada urmatoare. Sper ca prin experiența acumulată să pot contribui la o cât mai bună comunicare guvernamentală”, a declarat pentru HotNews.ro Dan Cărbunaru.

Dan Cărbunaru are o experiență de peste 20 de ani în presă. El a fost jurnalist la Mediafax, Gândul, TVR, B1 TV. De asemenea, a condus departamentul de relații publice al MAI între 2005 și 2007. În 2006, Dan Cărbunaru a fondat platforma Calea Europeană.