Revocarea Ancăi Dragu din funcția de președinte al Senatului de către "monstruoasa alianță PNL - PSD - UDMR" arată "modul în care noua majoritate va acționa: în forță, fără respect pentru reguli și meritocrație", afirmă liderul USR, Dacian Cioloș.

Dacian Ciolos in ParlamentFoto: AGERPRES
  • "Ca să-i găsească o sinecură de consolare lui Florin Cîțu pentru meritele deosebite de distrugere a coaliției cu USR, monstruoasa alianță PNL - PSD - UDMR a revocat-o azi pe Anca Dragu din funcția de președintă a Senatului, prima femeie care a ocupat vreodată această poziție.
  • Dincolo de faptul că revocarea forțează Constituția, ea este și o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acționa: în forță, fără respect pentru reguli și meritocrație", a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

El mai spune că acest mod brutal prin care a fost îndepărtată Anca Dragu, fără motive temeinice și fără sens, "se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acționează fără scrupule sub deviza <>".

Coaliția PNL-PSD-UDMR a început să funcționeze la nivelul Parlamentului. Marcel Ciolacu a fost ales marți președinte al Camerei Deputaților, funcție care a aparținut până acum PNL. Următorul pas a fost cel de revocare a președintelui Senatului, Anca Dragu, de la USR. În locul său a fost instalat Florin Cîțu, care n-a mai prins niciun post în guvern.

Anca Dragu a fost revocată de la sefia Senatului cu 82 de voturi pentru.

​"Revocarea ține cont de realitatea politică actuală. Nu e o pedeapsă”, a susținut senatoarea PNL Alina Gorghiu.