Senatorul USR Cristi Berea susţine că USR nu are ce să mai negocieze cu liberalii chiar şi în situaţia în care negocierile PNL-PSD ar eşua, motivând că PNL şi-a dat arama pe faţă, iar acest partid nu mai este rezonabil.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cristi Berea a declarat pentru News.ro că este târziu pentru o împăcare între PNL şi USR, după ce liberalii s-au compromis, preferând discuţiile cu PSD.

“Chiar şi în situaţia unui eşec al negocierilor între liberali şi PSD, nu mai avem ce discuta cu PNL. Eu o spun tranşant: ce să mai negociezi cu PNL? Liberalii au ales calea discuţiilor cu PSD, le urez succes. Noi tot timpul am fost deschişi unei împăcări, dar nu putem fi consideraţi soluţie de rezervă. Să fie sănătoşi! PNL şi-a dat arama pe faţă, acest partid nu mai este rezonabil“, a afirmat senatorul USR, Cristi Berea.

El susţine că PNL încearcă să le arate celor de la PSD că există alternativă de negociere, dar că USR nu va cădea în plasă.

“Am văzut declaraţiile lui Rareş Bogdan că ar trebui reluate discuţiile cu USR. Sunt doar tactici de negociere. PNL joacă o carte de forţă în faţa PSD. Repet, nu avem ce discuta cu ei. Au vrut să rupă coaliţia cu noi, să facă alianţă cu PSD aşa cum îşi doresc“, a mai afirmat senatorul USR, Cristi Berea.

Președintele USR Dacian Cioloș a afirmat vineri că înțelege „spaima uriașă a celor de la PNL”, după ce Rareș Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR. Cioloș spune, însă, că negocierile nu vor „avea loc prea curând”, dar, dacă se vor întâmpla, vor fi „doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”.