Președintele USR Dacian Cioloș afirmă că înțelege „spaima uriașă a celor de la PNL”, după ce prim-vicepreședintele liberal Rareş Bogdan a cerut reluarea negocierilor cu USR. Cioloș răspunde că acestea nu vor „avea loc prea curând”, dar, dacă se vor întâmpla, vor fi „doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”.

Dacian CiolosFoto: AGERPRES

„Înțeleg spaima uriașă a celor de la PNL acum, după ce au dat cheile de la casă PSD-ului. Obișnuiți cu proprietatea altora și cu traiul în case naționalizate, pesediștii nu pleacă cu una cu două de la borcanul cu miere. Așa că nu mă miră dorința lui Rareș Bogdan de a cere negocieri cu USR. Să nu fiți surprinși dacă acceptăm negocierea, doar că ea nu va avea loc prea curând. Iar atunci când asta se va întâmpla, va fi doar cu liberalii curajoși care se opun acestei sinucideri politice”, a scris Dacian Cioloș, vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

„Ironia sorții este că PNL va afla cum e să fii forța reformatoare dintr-un guvern retrograd care are un singur interes: să facă bani pentru partid. Practic, PNL va avea în noul guvern rolul USR din guvernul precedent. PSD și UDMR vor face jocurile, vor bloca tot și vor împărți banii și funcțiile între ei”, continuă Cioloș.

„Diferența e că PNL nu e nici struț, nici cămilă, pentru că PNL nu vrea reformă cu adevărat, după cum nu e nici hoț profesionist ca PSD. Slabă mulțumire, e drept, pentru simplul fapt că această „dramedie” e plătită de cetățenii români”, mai spune liderul USR.

În final, Dacian Cioloș îi transmite lui Rareş Bogdan mesajul: „Așa că, dragă Rareș, dacă ai curaj cu adevărat, te așteptăm la negocieri”.

Surse liberale au declarat vineri, pentru News.ro, că Rareş Bogdan le-a spus colegilor din PNL, după întreruperea discuţiilor de la Parlament cu PSD şi UDMR, în urma disensiunilor legate de împărţirea ministerelor, că discuţiile cu cei de la PSD trebuie oprite şi să se revină la negocierea cu cei de la USR.

CITEȘTE ȘI: