Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că săptămâna viitoare România va avea un guvern. Reamintim că negocierile PNL - PSD sunt blocate din cauză că fiecare partid vrea să nominalizeze primul premierul în sistemul de rotație stabilit.

Marcel CiolacuFoto: PSD
  • "Toți președinții de partide care reprezintă această coaliție sunt de acord că săptămâna viitoare România va avea un guvern", a susținut Marcel Ciolacu, miercuri seară.

Întrebat de ce au fost amânate negocierile pe programul de guvernare programate pentru miercuri după-amiază, liderul PSD a susținut că nu erau finlizate textele pe domenii.

De asemenea, întrebat despre intenţia PNL de a-l propune pe Dan Vîlceanu pentru postul de premier, Ciolacu a spus: ”PSD are un candidat de premier, o propunere de prim-ministru, în urma negocierilor vom vedea ce se va întâmpla”.

Chestionat insistent de jurnaliști despre propunerea de premier, motivul pentru care s-au blocat negocierile, liderul PSD a răspuns: ”Premierul, ca să îl avem, trebuie să fie desemnat”.

Negocierile dintre PNL, PSD și UDMR programate pentru miercuri au fost anulate. Florin Cîțu, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor au discutat anterior la guvern, timp de aproximativ 30 de minute, fără a ajunge la un consens pe tema nominalizării premierului. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că liberalii ar urma să aibă o întrevedere în cursul serii, la vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis.

Reamintim că PNL și PSD au votat în forurile statutare ca premierul să fie numit prin rotație de cele două partide, dar nu au căzut de acord cine va face prima nominalizare.