Certificatul verde COVID nu va intra, săptămâna aceasta, la vot în Camera Deputaţilor, a afirmat, luni, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, care a susţinut că actul normativ propus de USR este neconstituţional, transmite Agerpres.

Certificatul verde COVIDFoto: Hotnews

UPDATE 13.14 Dezbaterile privind utilizarea certificatului verde au fost amânate cu o săptămână, a anunțat și Nelu Tătaru, președintele comisiei de sănătate din Camera Deputaților.

Simion spusese, anterior, că "în această săptămână, certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot. (...) Certificatul de muncă, un certificat care îţi dă voie să munceşti sau nu, nu va intra la vot în Camera Deputaţilor săptămâna aceasta şi, până ce fiecare virgulă nu va fi discutată cum trebuie în comisiile parlamentare raportoare, care sunt în număr de şase, nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege, despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru".

El a adăugat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului, că AUR o să ceară Biroului permanent să se revină asupra deciziei privind obligativitatea prezentării la intrarea în Parlament a certificatului digital COVID.

"La această oră, avem o doamnă avocată în afara Parlamentului, care era invitată la grupul AUR, care nu poate intra pentru că nu are certificat verde. Acea decizie a Biroului permanent după părerea noastră este nelegală şi o să cerem în Biroul permanent să se revină asupra acestei decizii. Inclusiv sunt mulţi cameramani de la trusturile de presă care nu pot intra în Parlament pentru că nu sunt vaccinaţi anti-COVID", a menţionat Simion.

Referințe: