Florin Cîțu a anunțat că PNL, PSD și UDMR s-au înțeles pe programul de guvernare, urmând ca partidele să-i propună președintelui Klaus Iohannis mai multe variante de premier. La rândul său, Marcel Ciolacu a declarat că la Cotroceni se va merge cu două variante, una dintre ele fiind ca președinții PSD și PNL să asigure prin rotație șefia Guvernului.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În ceea ce priveşte premierul, am discutat, vom merge la domnul preşedinte cu câteva variante şi apoi vom veni şi vom anunţa şi public. Va fi întâi o discuţie şi după aceea vom veni şi public cu ele. Cel mai bine, decât să apară tot felul de de informaţii pe surse, când ajungem la o concluzie, vom prezenta”, a declarat Florin Cîţu, duminică, la finalul şedinţei cu liderii PSD.

Cîțu a spus că ”încă nu avem o dată” pentru întâlnirea lu președintele Klaus Iohannis. Întrebat, de asemenea, când se va tranşa problema premierului, liderul PNL a răspuns că în perioada următoare. ”Astăzi, mâine, poate în zilele următoare”, a declarat Cîţu.

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante. Este varianta prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de președinte”, a declarat și liderul PSD, Marcel Ciolacu. El a mai spus că nu a discutat până acum cu șeful statului.

Liberalii nu vor să renunțe la funcția de premier. Florin Cîțu a făcut lobby intens pentru a păstra funcția pentru el, însă acest lucru este exclus de PSD. O variantă agreată de președintele Klaus Iohannis ar fi renominalizarea lui Nicolae Ciucă.

PSD a revendicat și el funcția pentru Marcel Ciolacu, iar UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor.

O variantă discutată a fost deținerea prin rotație a șefiei Guvernului, dar și cea a unui premier independent, aceasta din urmă fiind însă exclusă total de PNL.