Liderul PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, primar al Sectorului 6, spune că "reflectează" la o eventuală demisie din partid, după ce PNL a decis să negocieze cu PSD guvernarea.

Ciprian CiucuFoto: Arhiva personala

Ciprian Ciucu a comentat la o postare pe Facebook care făcea referire la opţiunile pe care le are după ce PNL a decis să negocieze guvernarea cu PSD, scrie News.ro. Postarea vorbea despre demisia din partid - care ar duce la pierderea mandatului - sau opoziţie pe faţă la deciziile pe care le iau liberalii, care ar duce, însă, la pierderea finanţării de la bugetul de stat.

  • ”M-am gândit. Şi mă gândesc. Ceea ce mă ţine este că fără mine, şi ştiu ce vorbesc, alianţa pe Bucureşti s-ar destrăma în câteva zile. Nicuşor Dan ar fi pe nicăieri în acest context şi 3 ani ar trece degeaba. Reflectez”, a scris Ciucu.

PNL a decis luni seară să continue negocierile cu PSD pentru formarea noului guvern, hotărârea fiind luată la finalul unei ședințe de la Vila Lac cu liderii de organizații. 48 de liberali au votat pentru colaborarea cu PSD și 22 împotrivă, iar printre cei care s-au opus guvernării alături de partidul condus de Marcel Ciolacu s-a numărat și liderul PNL București, Ciprian Ciucu.

Potrivit unor surse din PNL, printre filialele care au votat pentru începerea negocierilor cu PSD se află:

  • Alba, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Cluj,Constanţa, Hunedoara,
  • Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ,
  • Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Sectorul 4 – singura filială de sector a PNL care a votat în favoare, Timiş, Vaslui.

Emil Boc nu a participat la ședința conducerii PNL de luni seară, dar a transmis o scrisoare în care a prezentat opţiunea pro-PSD, citită în şedinţă de deputatul Sorin Moldovan. Momentul a fost însoţit de huiduieli din partea contestatarilor înţelegerii cu PSD.

S-au opus unei negocieri cu PSD:

  • Organizaţia Bucureşti, prin vocea lui Ciprian Ciucu, filiala Sector 1, prin Sebastian Burduja, Sectorul 6,
  • filialele Tulcea, Vrancea, Dâmboviţa, Giurgiu,
  • Covasna, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila.

Au fost şi lideri care nu au dorit să se exprime, precum Marcel Vela de la Caraş-Severin, Gigel Ştirbu, de la Olt, Eugen Pîrvulescu, de la Teleorman, sau Doljul, Harghita şi Galaţiul.

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, deşi nu a dorit să îşi exprime votul, a făcut numărătoarea voturilor.

Nici preşedintele PNL, Florin Cîţu nu şi-a exprimat votul, dar a fost cel care a propus conducerii să se supună la vot începerea negocierilor cu cei de la PSD.

Liderul PNL Oradea, Florin Birta, ales în echipa de conducere a lui Florin Cîţu, la Congresul din septembrie, a propus ca votul din BPN să fie dat uninominal, pentru ca toţi să ştie cine e responsabil pentru o viitoare guvernare cu PSD. Propunerea sa nu a fost supusă la vot.