Liderul PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, a criticat dur, în şedinţa PNL de luni seară, decizia conducerii partidului de a continua negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului: "Sunteţi într-o situaţie ridicolă! Vom pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL, cu PSD ne vom canibaliza în curând".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • ”Nimeni nu înţelege ce dezbatem aici. Suntem după 20 de zile de plimbat pe la sediile USR şi PSD şi încă nu ştim ce vrem. Suntem ca un vapor care navigăm fără busolă şi ca atare este puţin probabil să reuşim să ajungem la ţărm neavariați foarte tare”, le-a spus Motreanu colegilor în şedinţă, potrivit News.ro.

El a spus că diferenţa dintre ce se propune acum şi USL-ul este că ultimul a fost un proiect pe care l-au făcut în opoziţie şi, cu acel proiect, liberalii s-au dus în faţa cetăţeanului pentru a fi votaţi sau nu, nu după ce şi-au aruncat vorbe grele.

Dan Motreanu a amintit că, după ruperea USL, mai bine de 7 ani, PNL a încercat să se desprindă de acel proiect.

  • ”Majoritatea votantului PNL este anti-PSD, iar acum ne propuneţi să ne intoarcem din nou in braţe la PSD şi astfel să existe posibilitatea de a pierde o întreagă generaţie de votanţi PNL”, a spus europarlamentarul.

Motreanu a arătat că, dacă o alianţă cu USR este normală, pentru că în multe lucruri cele două partide sunt complementare, astfel că se pot gândi la o alianţă politică şi electorală care ar putea să ducă la câştigarea alegerilor din 2024, cu PSD, liberalii se vor canibaliza în scurt timp.

El s-a adresat lui Florin Cîţu, Rareş Bogdan sau Gheorghe Flutur, cărora le-a spus că se află într-o situaţie ridicolă, după ce s-au declarat ca antipesedişti convinşi, iar unii chiar au intrat în politică cu lupta lor împotriva PSD, iar acum tot ei propun o alianţă cu PSD.

PNL a decis luni seară să continue negocierile pentru formarea noului Guvern cu PSD.

Decizia a fost luată la finalul unei ședințe, la Vila Lac, cu liderii de organizații, după aproape patru ore de discuții. 48 de liberali au votat pentru colaborarea cu PSD și 22 împotrivă.

Potrivit surselor HotNews.ro, liberalii își doresc învestirea Guvernului până la 1 decembrie și estimează că negocierile vor mai dura cel puțin două săptămâni. La ședință a participat și fostul șef al PNL Ludovic Orban, care a spus că a venit pentru a spune clar că este împotriva oricărei înțelegeri cu PSD.

Emil Boc nu a participat la ședință, dar, conform surselor HotNews.ro, el a trimis o scrisoare în care pledează pentru alianță de guvernare cu PSD.