Președintele Klaus Iohannis va susține joi, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Este de așteptat ca șeful statului să aibă o intervenție cu privire la criza guvernamentală și la o nouă rundă de consultări. PNL, PSD și UDMR au susținut că vor merge la consultări cu o propunere proprie de premier.

Klaus Iohannis la CotroceniFoto: Presidency.ro

PNL și PSD au reluat joi negocierile privind formarea unui guvern, în condițiile în care liderii celor două partide au declarat că revendică postul de premier.

Conform informațiilor HotNews.ro, miercuri seara, președintele le-ar fi cerut liberalilor să negocieze atât cu USR, cât și cu PSD, astfel încât să-și mențină nominalizarea pentru funcția de premier.

Anterior, a avut loc o întâlnire neoficială între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, la vila Lac. Cîțu și Ciolacu ar fi discutat, departe de ochii presei, termenii de la care vor porni negocierile oficiale cu PSD.

Întâlnirile neoficiale au loc în contextul în care PNL a discutat miercuri cu USR, care nu are pretenții la postul de premier, însă își menține poziția potrivit căreia viitorul șef al executivului nu mai poate fi Florin Cîțu. De asemenea, USR a transmis că PNL trebuie să decidă definitiv dacă negociază refacerea coaliției sau vrea să discute cu PSD.

Și UDMR a anunțat miercuri că intenționează să meargă la consultările de la Cotroceni cu o propunere proprie de premier.