Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan neagă întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Conform informațiilor HotNew.ro liderii PNL au discutat, miercuri seară, cu Klaus Iohannis. Președintele le-ar fi cerut liberalilor să negocieze atât cu USR, cât și cu PSD, astfel încât să-și mențină nominalizarea pentru funcția de premier. Întâlnirea a avut loc în contextul în care, anterior, a avut loc o întâlnire neoficială între Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, la vila Lac. Cîțu și Ciolacu ar fi discutat, departe de ochii presei, termenii de la care vor porni negocierile oficiale cu PSD. Întâlnirile neoficiale au loc în contextul în care PNL a început o nouă rundă de negocieri atât cu USR cât și cu PSD, de această dată pentru formarea unui Guvern majoritar.

Delegatia PNL, la consultariFoto: Captura video

UPDATEPreședintele Klaus Iohannis va susține joi, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Anunțul a fost făcut de Administrația Prezidențială. Este de așteptat ca șeful statului să aibă o intervenție cu privire la criza guvernamentală și la o nouă rundă de consultări. PNL, PSD și UDMR au susținut că vor merge la consultări cu o propunere proprie de premier.

UPDATEPrim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan neagă întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis dar nu și discuția cu șeful statului.

"Nu a fost aseară (...) o întâlnire, de unde până unde. Eu nu am fost, Flutur nu a fost, Bode nu a fost, Dumitrescu nu a fost, Cîţu dacă a vorbit la telefon e altceva, dar nu a fost o întâlnire. (...) Nu a fost o întâlnire aseară cu preşedintele Iohannis. (...) Dacă ar fi fost întâlnirea nu avem niciun motiv să o negăm, pentru că este cu preşedintele României care este interesat de bunul mers, dar nu a fost. Dacă am vorbit la telefon este altceva dar nu a fost o întâlnire (...) Nu se pune problema ca PNL să renunțe la poziția de premier", a declarat Rareș Bogdan, la sediul PNL din Modrogan.

Potrivit surselor HotNews.ro liberalii l-au informat pe președinte despre cum au decurs discuțiile cu USR dar și despre poziția PSD.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că după întâlnirea oficială cu USR, președintele PNL Florin Cîțu și secretarul general al partidului Dan Vîlceanu s-ar fi întâlnit cu Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, la vila Lac. Cei patru lideri au discutat despre condițiile intrării la guvernare ale PSD. De altfel cei doi lideri social-demcorați și-ar fi menținut poziția ca PSD să numească premierul.

După întâlnirea dorită secretă de cei patru lideri, Cîțu și Vîlceanu ar fi mers la Cotroceni să-l informeze pe președintele Klaus Iohannis de revendicările PSD și USR. Președintele le-ar fi spus acestora că PNL trebuie să-și mențină funcția de premier și că nu trebuie să cedeze la negocierile cu PSD, poziția de șef al Guvernului.

În ceea ce privește funcția de premier, Florin Cîțu își dorește în continuare să fie nominalizat dar, în interiorul PNL există mai mult opțiuni în acest sens. O parte dintre liberali doresc să-l propună pe Lucian Bode iar președintele Klaus Iohannis îl susține în continuare pe Nicolae Ciucă.

Liderii PNL urmează să se întâlnească joi, cu PSD pentru a negocia formarea unui Guvern majoritar. Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat public că partidul său revendică postul de premier pentru că social-democrații au cele mai multe mandate de parlamentari.