Florin Cîțu l-a sunat luni seară pe președintele USR, Dacian Cioloș, și au stabilit că vor avea o primă rundă de discuții chiar de azi. Potrivit surselor HotNews.ro, premierul interimar l-a sunat luni seară, după ședința PNL, pe Marcel Ciolacu pentru a stabili o întâlnire pentru negocieri cu PSD, însă, Marcel Ciolacu l-a refuzat spunând că ”are agenda încărcată” și că-l va suna când se eliberează.

Florin CîțuFoto: Facebook/ Florin Citu

Înainte de a demara negocierile cu PSD și USR pentru formarea unui Guvern majoritar, liberalii au făcut terapie de grup. Președintele PNL, Florin Cîțu care se opune dorinței lui Klaus Iohannis de a aduce PSD la guvernare, a încercat să încurajeze organizațiile PNL de a susține refacerea Coaliției cu USR. Ședința care a durat aproape trei ore a fost una destul de tensionată, iar liderii liberali și-au spus fiecare punctul de vedere. Florin Cîțu nu a scăpat de critici, Dan Motreanu spunându-i că este sursa tuturor problemelor. Ciprian Ciucu a spus că nu vrea o colaborare cu PSD, iar liderii filialelor din Ardeal nu au vrut să audă de USR.

După două luni de criză politică și doi premieri desemnați care nu au reușit să obțină susținerea Parlamentului, PNL se află în corzi pentru menținerea guvernării. Eșecul negocierilor pentru identificarea susținerii parlamentare și cu 15 deputați și senatori care au părăsit partidul, conducerea PNL a ajuns la dispoziția PSD. Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro că PSD va negocia dur și intenționează să ceară funcția de premier în viitorul Guvern.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, spune că partidul său este îndreptățit să ceară postul de premier. ”În momentul de față, când PNL tot pierde parlamentari, singura soluție viabilă este o alianță cu PSD și nu cu USR și UDMR deoarece nu mai au majoritatea”, a declarat social-democratul.