​În pline discuții privind o posibilă refacere a Coaliției, premierul Florin Cîțu a aprobat joi prin Hotărâre de Guvern numirea a doi prefecți în Bacău și Brăila, județe rămase fără prefecți, luna trecută, după ce Cîțu a demis toți cei 42 de prefecți și subprefecți USR. La acel moment, Cîțu a spus că lasă locurile libere pentru că nu-și dorește ruperea Coaliției. Între timp, Coaliția s-a rupt și sunt județe unde au fost numiți noi prefecți, precum Argeș ori Buzău, în timp ce în altele, precum Galați ori Harghita, posturile sunt încă libere.

Prefectura BacauFoto: Captura Prefectura Bacau

Guvernul Cîțu a hotărât joi numirea Tudoriței Lungu în funcția de prefect al județului Bacău și a lui Dobrescu Florin-Sergiu în funcția de prefect al judeţului Brăila.

Tudorița Lungu (neafiliată politic) a ocupat anterior funcția de subprefect în Bacău, în timp ce Dobrescu Florin-Sergiu este fost adjunct al șefului Poliției Municipiului Brăila, potrivit publicației locale Obiectiv Vocea Brăilei.

Ambele județe rămăseseră fără prefecți după ce în data de 9 septembrie, în plin conflict în Coaliție, premierul Florin Cîțu a demis toți cei 42 de prefecți și subprefecți ai USR.

Guvernul a publicat atunci lista cu cei 42 de prefecți și subprefecți demiși, inclusiv Alin Stoica, Prefectul Capitalei. Demiterile au fost publicate și în Monitorul Oficial.