Guvernul a demis joi prin Hotarâre de Guvern toți prefecții și subprefecții USR-PLUS, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. USR-PLUS avea 14 prefecți și 28 de subprefecți, iar pentru demiterea lor era necesară o Hotărâre de Guvern.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Mutarea premierului Cîțu vine după ce miercuri acesta a demis mai multi secretari de stat, subsecretari și consilieri de stat care au fost susținuți de USR-PLUS.

Întrebat de HotNews.ro care este explicația pentru care unii secretari de stat care au fost propuși de USR-PLUS, precum Radu Szekely de la Ministerul Educației, nu au fost demiși miercuri seara, premierul Cîțu a spus că mai sunt și alte cazuri și astăzi va fi corectată această situație, urmând să fie publicate și alte demisii de secretari de stat în Monitorul Oficial.

Acesta a spus că mai sunt și alți secretari de stat - de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Investițiilor care vor fi demiși la finalul zilei.

  • ""Erau mai mulți, nu doar domnia sa (n.a Radu Szekely). Astăzi sunt și alte decizii care vor fi publicate (n.a Monitorul Oficial) și vor corecta această problemă. Erau și la Ministerul Sănătății și la Ministerul Investițiilor, pentru că colegii mei care au făcut (n.a demiterile de miercuri seara) nu au știut exact atunci. Vor fi toți demiși la finalul zilei de astăzi. Toate proiectele merg mai departe, atribuțiile au fost preluate de alți secretari de stat și mergem mai departe.", a spus Florin Cîțu.

Întrebat cine va prelua atribuțiile prefecților în condițiile în care suntem încă în pandemie, Cîțu a spus că subprefecții.

  • "Subprefecții. În acest moment nu facem alte numiri. Vor prelua atribuțiile subprefecții care au fost implicați în campanie zi de zi și știu exact situația.", a spus premierul.

Radu Szekely este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez.

Fostul director de cabinet al Ecaterinei Andronescu în ultimul mandat al acesteia la Ministerul Educației, Radu Szekely, a fost numit de prim-ministrul Florin Cîțu în funcția de secretar de stat la educație. Propunerea a fost făcută de USR-PLUS.