​Florin Cîțu a revenit joi la varianta de Guvern minoritar PNL-UDMR, după ce cu o zi în urmă spunea că premierul desemnat Nicoale Ciucă are mandat să negocieze cu foștii parteneri refacerea Coaliției. 'Mandatul nostru nu s-a flexibilizat, este același mandat de Guvern minoritar PNL-UDMR. Bineinteles domnul premier desemnat Nicolae Ciucă trebuie să aibă discuții pentru a convinge partidele să ne susțină un Guvern minoritar în Parlament', a spus Cîțu, care a acuzat fracturi de logică în propunerile PSD și USR.

Florin Citu si Kelemen HunorFoto: AGERPRES

  • "PNL a arătat maturitate și responsabilitate, iar celelalte partide spun că nu e de ajuns. Daca celelalte partide înțeleg importanța momentului și că e vorba despre români, să voteze acest Guvern minoritar pentru că alte variante nu am văzut. Am văzut un Guvern monocolor de la cei de la USR. Aici avem un Guvern format din PNL, UDMR susținut și de Minorități, deci este până acum cea mai largă susținere pe care a putut să o strângă un partid. Mergem cu acest Guvern.
  • PSD nu a vrut la Guvernare, nu înleleg discuția despre PSD la Guvernare când spui clar de la începutul anului că nu vrei la Guvernare, deci e o fractură de logică acolo. Pe partea cealaltă, USR a ieșit de la Guvernare, nu înțeleg, iarăși e o fractură de logică.
  • În acest moment, PNL a făcut o concesie majoră. Președintele PNL a propus o altă persoană pentru funcția de premier. Este această variantă pe masă în acest moment, nu avem ce să discutăm alte variante în acest moment, nu avem mandat.", a declarat joi premierul Florin Cîțu.

Întrebat când va fi gata lista cu noii miniștri din Guvernul Ciucă, premierul interimar Florin Cîțu a spus că lista de miniștri va fi gata până sâmbătă.

  • "Cred că azi vom afla varianta finală a acestui Guvern pentru portofoliile celor de la UDMR.", a spus Cîțu.

Cu o zi în urmă, președintele PNL, Florin Cîțu, își schimbase optica negocierilor, în condițiile în care nu are nicio susținere parlamentară, cu patru zile înaintea expirării termenului la care Guvernul Ciucă trebuie să ceară votul de învestitură. Cîțu s-a răzgândit pe tema revenirii USR la guvernare și spunea că premierul desemnat Nicoale Ciucă are mandat să negocieze cu foștii parteneri refacerea Coaliției. Declarațiile lui Cîțu au venit în contextul în care negocierile PNL-PSD au eșuat marți seara la întâlnirea de la vila Lac.