Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, referitor la negocierile pentru formarea guvernului, că ''absolut toate variantele sunt în discuţie''.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat, la sediul central al PSD, dacă exclude susţinerea unui guvern minoritar sau dacă social-democraţii vor intra la guvernare, Ciolacu a spus: "Haideţi să ajungem la acea discuţie. Absolut toate variantele sunt în discuţie".

El a reafirmat că preşedintele PNL, Florin Cîţu, uită că nu poate negocia cu PSD, "deoarece are o decizie internă a partidului că nu poate negocia cu PSD".

În timp ce tot mai multe voci din PSD exclud susținerea unui guvern minoritar al liberalilor, Florin Cîțu a insistat marți că premierul desemnat Nicolae Ciucă rămâne la mandatul de a găsi susținere pentru un guvern minoritar.

Întrebat dacă Ciucă a primit un mandat flexibil de la președintele Klaus Iohannis, liderul PNL a spus că „premierul desemnat poate să fie mandatat doar de PNL”.

„Avem mandat doar pentru un guvern minoritar. Să vedem pasul pe care il fac PSD și USR. Vom discuta cu parlamentarii susținerea unui guvern minoritar”, a spus Cîțu.