Florin Cîțu susține că premierul desemnat Nicolae Ciucă rămâne la mandatul de a găsi susținere pentru un guvern minoritar. Întrebat dacă Ciucă a primit un mandat flexibil de la președintele Klaus Iohannis, liderul PNL a spus că „ „premierul desemnat poate să fie mandatat doar de PNL”.

Florin Citu, ales presedinte PNL 4Foto: Facebook PNL

„Avem mandat doar pentru un guvern minoritar. Să vedem pasul pe care il fac PSD și USR. Vom discuta cu parlamentarii susținerea unui guvern minoritar”, a spus Cîțu.

Până în acest moment, liberalii nu au obținut o majoritate în Parlament. PSD a cerut intrarea la guvernare, iar liderii USR au respins susținerea unui guvern minoritar în Parlament. Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocarea situației, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acelorași surse, în finalul discuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat flexibil astfel încât să asigure o guvernare cu majoritate în Parlament.

Până acum, Ciucă a mers la discuțiile cu PSD și cu USR cu varianta unui guvern minoritar, însă acum lasă toate posibilitățile deschise, pentru că nu a reușit să obțină o majoritate în Parlament pentru învestirea Guvernului.

Cu toate acestea Florin Cîțu insistă că nu este vorba de nicio flexibilizare a mandatului.

”Nu există o flexibilizare a mandatului (...) Dacă ar exista, nu se poate face decât în BPN, nu a fost niciun BPN până acum, aşa că rămânem aşa cum am stabilit”, a declarat el marți dimineață.