Ministrul interimar de interne, liberalul Lucian Bode, a precizat că președintele PNL va anunța propunerea de premier cu care liberalii vor merge la consultările de la Cotroceni. La insistențele presei legate de nominalizarea lui Nicolae Ciucă, Bode a comentat sec: ”Întrebați-l pe domnia sa dacă i s-a propus”.

Lucian BodeFoto: Arhiva personala

”Azi Biroul Politic Național va mandata echipa care va pleca la consultările de la Cotroceni. Propunerea pe care o va înainta va fi anunțată de președintele partidului”, a spus Bode.

El nu a infirmat informațiile privind nominalizarea lui Nicolae Ciucă, dar nici nu a confirmat o astfel de propunere, insistând că BPN al PNL va lua o decizie în scurt timp.

La rândul său, Gheorghe Flutur a spus că ceea ce este cert este că PNL își dorește să finalizeze această criză, pentru că avem probleme cu pandemia, cu criza energetică și cu punerea în practică a PNRR.

După sceneta nominalizării lui Dacian Cioloș pentru a forma un nou guvern și în plin colaps sanitar, președintele Klaus Iohannis îi cheamă pe liderii politici la consultări joi, de la ora 11.00, pentru găsirea unei soluții.

În acest moment niciun partid nu poate promite o majoritate parlamentară, iar negocierile pot dura mai mult decât poate aștepta România. Soluția aparține președintelui Klaus Iohannis prin nominalizarea premierului, iar acesta are trei opțiuni: Florin Cîțu, un alt lider PNL sau o persoană independentă.

Nicolae Ciucă ar fi preferat de șeful statului pentru funcția de prim-ministru, iar decizia privind mandatul cu care merge la Cotroceni va fi luată de PNL într-o ședință de la ora 10.00.