Premierul desemnat pentru formarea guvernului a făcut un apel la parlamentari să ”depășească logica de partid” și să își revină ”în al 12-lea ceas” și să voteze miercuri guvernul propus deoarece, crede Cioloș, sunt singurii care au venit cu soluții și își asumă guvernarea în acest moment.

Dacian CiolosFoto: AGERPRES

Declarații Cioloș:

  • Criza sanitară fără precedent este un eșec al autorităților statului.
    Trebuie să găsim soluții și să le punem rapid în practică, și nu doar să ne lamentăm. Noi am propus soluții în programul nostru de guvernare și avemoameni responsabili care să le aplice.
  • Din păcate, am văzut azi că se votează pe falii politice și nu se ține cont de argumente. Oamenii noștri au răspuns la întrebări, au adus soluții, dar voturile au fost date după punctajul de la partid.
  • Fac un apel la parlamentari să iasă din logica de partid, să-și asculte conștiința și să voteze totuși marți acest guvern fiindcă suntem singurii are am venit cu o soluție la Cotroceni. E un guvern gata să-și asume soluții pentru această criză

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş au fost audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate, care au dat avize negative indiferent de prestația candidaților.