USR propune în planul de guvernare un Pact național de vaccinare: Sancțiuni pentru medicii care povomează mesaje antivaccinare și task force pentru combaterea informațiilor false

de N.O.     HotNews.ro
Duminică, 17 octombrie 2021, 18:41 Actualitate | Politic


Vaccinul Comirnaty produs de Pfizer
Foto: Facebook
USR propune în planul de guvernare un Pact național de vaccinare care prevede întreruperea contractului de muncă pentru refuzul utilizării certificatului sanitar pentru angajații care lucrează cu publicul și sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje antivaccinare.


"Avem nevoie de curaj pentru a readuce epidemia sub control. Ezitările, triumfalismul gol, militarizarea campaniei de vaccinare, lipsa de asumare în a lupta cu fake-newsurile - toate au contribuit la un cocktail exploziv. Guvernul sprijinit de noi va trebui să repună politica publică pe baze ştiinţifice şi raţionale şi să aibă curajul de a sancţiona refuzul de vaccinare şi de a lua toate măsurile ca cei vaccinaţi să revină la o stare normală a lucrurilor", se arată în documentul USR.

Pe termen scurt, USR are ca obiectiv reducerea transmiterii infecţiei cu SARS-CoV-2, scăderea presiunii pe sistemul medical spitalicesc, asigurarea îngrijirii medicale pentru pacienţii care dezvoltă forme moderate şi severe de boală.

Astfel, vrea să urgenteze solicitarea de ajutor extern prin Mecanismul european de protecţie civilă, dar și crearea unui task force pentru combaterea informațiilor false.

Măsuri pe care le propune USR pe termen scurt:

 • limitarea evenimentelor sociale şi a activităţilor neesenţiale în spaţiu public închis în funcţie de evoluţia valului pandemic, condiţionat de prezentarea certificatului verde COVID;
 • limitarea numărului de participanţi şi distanţare fizică pentru evenimentele în spaţiu deschis (pelerinaje, evenimente sportive, culturale etc);
 • decalarea anului şcolar: vacanţă două săptămâni, cu recuperare în perioada verii; revenire în format fizic în localităţile cu incidenţă sub 6 la mia de locuitori după cele două săptămâni, cu continuare online pentru restul localităţilor (excepţie: învăţământul preşcolar şi primar, care continuă în format fizic);
 • reluarea testării privind infecţia cu SARS-CoV-2 în şcoli: testare nazală (neinvazivă), gratuită, efectuată de personal medico-sanitar, pentru copiii şi personalul didactic şi auxiliar simptomatic sau contact;
 • acces în spaţii închise neesenţiale (restaurante, cinema etc) doar cu certificat verde COVID; acces în mall-uri în weekend doar cu certificat verde COVID;
 • măsuri de ridicare a restricţiilor previzibile, corelate cu rata de incidenţă şi cu rata de vaccinare de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale.Măsurile de prevenţie sunt proporţionale ca intensitate cu riscul de transmitere a COVID-19 pe care îl imprimă o anumită activitate.Precauţii mai mari pentru activităţi cu număr mare de participanţi şi cu risc mare de transmitere, cum sunt barurile, cluburile, sălile de sport, evenimentele precum nunţile, botezurile şi precauţii mai mici pentru activităţi cu risc mai mic de transmitere, cum sunt conferinţele, slujbele religioase cu număr redus de participanţi, evenimente culturale.Şcolile au prioritate, învăţământul preşcolar, primar şi pentru clasele terminale rămâne cu prezenţă fizică indiferent de incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, iar pentru restul claselor trece online la incidenţă peste 6, cu excepţia situaţiilor în care un procent semnificativ din populaţia de peste 16 ani a UAT-ului respectiv este vaccinată (peste 70%) şi peste 90% din cadrele didactice ale şcolii respective sunt vaccinate, situaţie în care se permite funcţionarea cu prezenţă fizică a tuturor claselor.
Pe termen mediu şi lung, USR are ca obiectiv creşterea procentului populaţiei vaccinate, asigurarea accesului la servicii medicale pentru pacienţii non-COVID.

Se are în vedere "decuplarea deciziilor privind sănătatea publică de factorul politic, transparentizarea informaţiilor privind: achiziţia de vaccinuri (număr de doze achiziţionate, expirate, donate, vândute); numărul angajaţilor din sistemul de sănătate şi educaţie vaccinaţi - la nivel de unitate sanitară sau şcolară; numărul de persoane infectate/internate/decedate dintre persoanele vaccinate şi nevaccinate - la nivel de judeţ.

USR propune, în programul de guvernare, şi un pact naţional pentru vaccinare cu invitarea tuturor partidelor politice, mediului de afaceri, societăţii civile şi cultelor.

Ce presupune Pactul Național pentru vaccinare:


 • Utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la muncă a tuturor angajaților din sistemul public și pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul, mergând până la suspendarea / întreruperea contractului de muncă în caz de refuz.

  Termen: 30.11.2021

 • Implicarea societății civile în promovarea vaccinării, prin crearea unui fond din care să fie finanțate proiecte de promovare a vaccinării în comunitățile cu rată redusă de vaccinare. Finanțarea se va face transparent și vor fi monitorizați indicatorii de rezultat. TEL-VERDE care să răspundă întrebărilor populației legate de vaccinare, cu număr promovat prin canale naționale de difuzare.

  Termen: 30.11.2021

 • Alocarea de resurse bugetare, prin SGG, pentru utilizare de către CNCAV, în vederea finanțării sondajelor, focus-grupurilor pentru a evalua motivele rezistenței la vaccinare; campanii naționale de promovare a vaccinării adaptate la rezultatele obținute din cercetările sociologice, finanțarea unui task force pentru combaterea fake-news; traininguri cu medicii de familie și medicii specialiști. Implicarea liderilor de opinie populari (influenceri, artiști) în acest efort - Politicienii nu sunt convingători, stop implicării politice în campanie.

  Termen: 30.10.2021

 • Sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje antivaccinare.

  Termen: 30.11.2021

 • Plan de ridicare a restricțiilor de acces și circulație strict condiționat de rata de vaccinare a populației eligibile într-o comunitate, pe lângă rata de incidență.

  Termen: 30.10.2021

 • Eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină pentru persoanele nevaccinate.

  Termen: 30.10.2021


USR mai propune:

* creşterea accesului la testare, cu scurtarea timpului, prin serviciile de ambulanţă: testarea la medicii de familie, în ambulatoriile şi laboratoarele care se află în contract cu CNAS, testarea în şcoli şi în farmacii. Testarea va fi accesibilă gratuit pentru persoanele care au indicaţie medicală şi contra-cost pentru emiterea certificatului sanitar, cu plafonarea preţului pentru testele antigen;

* creşterea ponderii îngrijirii pacienţilor COVID-19 în asistenţa medicală primară şi ambulatorie, cu reducerea presiunii pe sistemul spitalicesc;

* asigurarea finanţării corespunzătoare a spitalelor pentru menţinerea şi îmbunătăţirea capacităţii de funcţionare a secţiilor care tratează pacienţi COVID-19; asigurarea finanţării corespunzătoare pentru achiziţia de tratamente eficiente împotriva COVID-19;

* suport psihologic pentru personalul medical implicat în îngrijirea pacienţilor COVID-19, disponibil gratuit.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7622 vizualizari

 • -1 (41 voturi)    
  Adica este interzisa contestarea Pfizer! (Duminică, 17 octombrie 2021, 21:09)

  Rower [utilizator]

  USR-ul vrea de fapt sa interzică contestarea vaccinului Pfizer. Este liber însă la criticarea vaccinurilor rusești sau chinezești. (In China nu a murit decât un singur om de Covid-19 în 2021!!).

  Când vezi ca vaccinurile folosite în Romania au randamentul mediu de 67.8% (vezi calculul de mai jos) orice medic își pune serioase întrebări atunci când compara cifra reala cu cele raportate de firmele producătoare, îndeosebi Pfizer, care pretind randamente de peste 95%.

  Cu datele din citatul 1 (raport din 17 Oct. 2021) și faptul ca procentul nevaccinaților din Romania este 70.8% se poate calcula randamentul vaccinurilor la deces:

  (90.6%-70.8%)/(100%-70.8%) = 67.8%

  Adica, cu vaccinare 100%, în loc de 299 mureau:

  (1-67.8%)*299 = 96 (foarte multi)

  Citat 1:
  "Din totalul de 299 de pacienți decedați, 271 erau nevaccinați și 28 vaccinați."

  Citat 2:
  "USR propune în planul de guvernare un Pact național de vaccinare: Sancțiuni pentru medicii care povomează mesaje antivaccinare și task force pentru combaterea informațiilor false"
  • +5 (11 voturi)    
   Si totusi (Duminică, 17 octombrie 2021, 22:50)

   Razvan002 [utilizator] i-a raspuns lui Rower

   1. Trebuie sa stii ca orice vaccin trebuie sa aiba un randament mediu de peste 50%.
   La randamentul scazut intervine si faptul ca spitalele sunt supraaglomerate si oamenii trebuie sa stea efectiv pe holuri cu zilele fara sa primeasca ingrijirile corespunzatoare. Prin urmare, daca ar fi vaccinati 100% mult mai putine persoane ar ajunge la spital si atunci ar fi mult mai multi salvati si inevitabil randamentul vaccinului ar creste semnificativ.
   Referitor la Sputnik se stie deja ca e bun, un pis mai slab decat Astra-Zeneca dar e bun, in schimb, cele chinezesti sunt apa de ploaie, iar China a scapat de Covid prin impunerea unor restrictii atat de dure incat ar fi imposibile in tari democratice.
  • +6 (12 voturi)    
   Ai revenit, nu mai esti Argon ? (Duminică, 17 octombrie 2021, 23:30)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Rower

   Adevarul este ca posirca de tampenii pe care o deversi zilnic este absolut necesara oricui vrea sa inteleaga prostimea de la noi...
   Si, cum vin si oamenii astia asa... obositi si vai de ei, era pacat sa nu fii printre invitati.
  • +3 (13 voturi)    
   sa facem abstractie (Luni, 18 octombrie 2021, 0:42)

   justin [utilizator] i-a raspuns lui Rower

   de imbecilitatea "calculelor" savante pe care le arunci incontinuu pe-aici.

   din calculele tale, daca eram toti vaccinati, ar fi murit 96 (foarte multi spui tu), asa cu 30% vaccinati, au murit 299 de oameni.
   Practic azi au murit 200 de oameni din cauza ca nu ne vaccinam. Si, dupa cum spuneam, asta doar luand in calcul imbecilitatile pe care le versi

   Cifrele alea sunt argumente pentru sosoci. Daca vrei ceva real:
   - Uita-te la rezultatele tarilor cu procent mare de vaccinare
   - vezi cati oameni mor din cauza ca nu au access la ATI (da, cazurile alea grave suplimentare, umplu ATI si unii mor pentru ca nu au access la servicii care i-ar putea salva)
   - vezi cati din cei decedati nu au un certificat fals de vaccinare.
   • -2 (2 voturi)    
    Stai ca nu ai cifrele cumulate de luni marti (Luni, 18 octombrie 2021, 9:31)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui justin

    Alea sunt deobicei 50 pana la 100% mai mari decat media pe 7 zile.
   • 0 (6 voturi)    
    Și cum îi salvez eu pe cei 200, dacă mă vaccinez (Luni, 18 octombrie 2021, 10:05)

    hsl [utilizator] i-a raspuns lui justin

    știut fiind faptul - din studii ca să fim în linia principiilor promovate de acest articol - că persoanele vaccinate care se infectează au un procent similar (potrivit CDC) sau cu până la 20-30% (potrivit NL) mai mic dar la fel de periculos de particule virale pe care le transmit celor din jur?
    (apropo, nu i-am auzit pe cei de la USR, poziționându-se public împotriva minciunilor promovate de Arafat - gen persoanele cu forme asimptomatice transmit virusuri, gen măștile obișnuite din comerț reduc transmisia, gen o persoană vaccinată este mai sigură decât una testată ș.a.)
    • -1 (3 voturi)    
     Porcariile astea de unde le scoti? (Luni, 18 octombrie 2021, 11:49)

     bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui hsl

     "Together, these studies suggest that vaccinated people who become infected with Delta have potential to be less infectious than infected unvaccinated people." CDC.

     "The investigators estimated that 59% of transmissions came from individuals who did not present with symptoms (35% presymptomatic; 24% asymptomatic)", studiu CDC, jamanetwork

     Mastile din comet reduc transmisia, ca nu o fac la fel de bine ca cele chirurgical e o alta chestie. Dar reducand expectoratiile si degajarea incarcaturii virale in aerul potential inhalat de alte persoane, orice masca REDUCE transmisia.

     O persoana vaccinata e in principal o povara mai mica pe sistemul de sanatate, nu provoaca aglomerarea ATIurilor si ale holurilor spitalelor, reprezinta un risc irelevant in potentialul de evolutie al patogenului, nu contribuie la alte noi variante mai periculoase si nu in ultimul rand, o persoana vaccinata si daca se infecteaza se debaraseaza de patogen relativ rapid, pe cand nevaccinatii pot dezvolta forme de COVID de lunga durata. In concluzie, o perosna vaccinata e mai sigura decat una nevacinata!

     Tot in concluzie, stai asa, needucat cum esti, sosocule! Sa-ti fie tarana usoara, anticipat!
     • 0 (4 voturi)    
      ”Suggest”, ”have potential”, ”estimate” (Luni, 18 octombrie 2021, 13:53)

      hsl [utilizator] i-a raspuns lui bardiCristi

      înseamnă ”wishful thinking”, nu studii științifice.
      Studiile științifice spun că încărcătura virală a unei persoane vaccinate este identică cu cea a unei persoane nevaccinate, atunci când ambele au o formă similară a bolii.

      Când procentele studiilor sunt într-un interval de peste 50%, înseamnă că toate sunt greșite.

      Avem un studiu finalizat recent în care rezultatul este că într-o populație care poartă măști din hârtie diferența dintre procentele de infectare este aproape nulă; ea apare abia când sunt purtate măști chirurgicale și diferențe - așa cum au fost calculate - nu depășesc 10% (iar populațiile au primit măști gratis, bani ca să le poarte, indicații, au fost testate etc).

      Eu te-am întrebat cum îi salvez eu pe cei 200, vaccinându-mă; eu care nu mă îmbolnăvesc, care nu ajung la ATI când fac viroze, care nu transmit patogen, pentru că-l elimin foarte repede. Cum îi salvez eu pe cei 200, când mă vaccinez ca să nu fac forme de Covid de lungă durată?
      • 0 (0 voturi)    
       deci omul (Luni, 18 octombrie 2021, 16:03)

       justin [utilizator] i-a raspuns lui hsl

       iti da cu subiect si predicat studiul CDC pe care il invoci, si tot tu spui ca e gresit?
       • 0 (0 voturi)    
        Domnul îmi dă o interpretare, nu un studiu (Luni, 18 octombrie 2021, 19:13)

        hsl [utilizator] i-a raspuns lui justin

        Ca să îți dai seama că e o părere, pun și continuarea: ”more data are needed to understand how viral shedding and transmission from fully vaccinated persons are affected by SARS-CoV-2 variants, time since vaccination, and other factors”, ”transmission dynamics may vary based on the extent of exposure to the infected vaccinated person and the setting in which the exposure occurs.”

        Este, dacă vrei, diferența dintre studiul care spune că procentul de infecții preîntâmpinat de purtatul măștilor de către populație este 2% și afirmația că măștile purtate de populație preîntâmpină răspândirea infecțiilor: ambele afirmații sunt în principiu corecte, însă doar una conține un adevăr obiectiv.
        • 0 (0 voturi)    
         ce glumet esti (Miercuri, 20 octombrie 2021, 11:16)

         justin [utilizator] i-a raspuns lui hsl

         ai scris

         "persoanele vaccinate care se infectează au un procent similar (potrivit CDC)"

         omul iti raspunde
         "The investigators estimated that 59% of transmissions came from individuals who did not present with symptoms (35% presymptomatic; 24% asymptomatic)", studiu CDC

         iar apoi tu spui ca studiul CDC (doar ala care vine cu procente si date) e o parere, pe cand cel citat de tine (apropo unde e o sursa?) e corect

         esti penibil
  • +5 (9 voturi)    
   De ce nu si tratament? Clorochina, Piramidon.... (Luni, 18 octombrie 2021, 9:18)

   D-or [utilizator] i-a raspuns lui Rower

   De ce musai vaccin? Pina la urma, care e scopul final, obtinerea vaccinarii totale, sau salvarea vietilor oamenilor?

   Daca vedeti ca nu si nu, populatia nu vrea vaccin, trebuie sa oferiti alternative. Nu imi e deloc clar de ce s-a renuntat atit de usor la clorochina, pe motiv ca ar fi modificat cumva EKG-ul, la unii oameni, desi si celelate tratamente dau reactii diverse.

   Favipiravirul nu e decit un piramidon, pe care il fabricam si noi cindva, iar clorochina se administreaza in doze mari, uneori zeci de ani, de minim 70 de ani.

   Nu ar exista nicio retinere din partea populatiei fata de aceste medicamemnte si, prin boala+tratament, s-ar obtine imunitatea de turma.
   Vaccinul nu face decit sa permita coabitarea vaccinatilor cu virusul, deci virusul nu v-a fi eliminat in veci.
   • -1 (3 voturi)    
    Pt. ca nici tratamentul nu e un miracol (Luni, 18 octombrie 2021, 11:59)

    bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui D-or

    Sunt multi tratati care au decedat. Solutia asta e pt tine? In ceasul al 11-lea, hai cu tratamentele.

    Daca vedem ca populatia nu vrea vaccin, ii lasam, dar cu restrictii. Aici n-ai voi, nici aici. La asta n-ai voie, in excrsii n-ai voie, peste granita n-ai voie (ca aici nici strainii nu te primesc). Si gata.

    De ce?
    Pt ca:
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7922580/

    "We will require more clinical evidence to demonstrate the efficacy of CQ and HCQ for treating patients with mild or moderate COVID-19."

    "The risk of cardiotoxicity was found in treated patients with severe COVID-19".

    "Severe COVID-19 patients with a high dosage of CQ treatment even had a high rate of fatality, resulting in the early termination of the relevant studies."

    "Recently, CQ and HCQ have been found to be unable to block the SARS-COV-2 infection in human lung cells [...] CQ and HCQ have no ability to prevent SARS-CoV-2 from affecting the lungs of severe COVID-19 patients."

    "CQ and HCQ may not effectively treat patients with severe COVID-19 in addition to causing cardiotoxicity and increasing the mortality rate."

    "Current treatment guidelines should be considered cautiously for the use of CQ and HCQ for severe COVID-19 patients."

    Asta ti-o traduc gratis: Indicatiile de tratamente curente impun o prudenta in ca folosi Clorochina ca tratament pt. pacientii cu forme severe de COVID-19.

    Nimeni nu te opreste, linistit ia ce vrei. Dar sa nu te prezinti la spital cand e prea tarziu.
  • +1 (1 vot)    
   Pai 100% din medici sunt deacord ca... (Luni, 18 octombrie 2021, 9:30)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Rower

   se gasesc cativa sa comenteze ca nu e asa. Ban/Delete/Arrest... 100% din medici sunt deacord ca...
 • +8 (30 voturi)    
  Ce declara Mr Ciolos in martie (Duminică, 17 octombrie 2021, 21:13)

  167939 [utilizator]

  "Săptămâna viitoare, cel mai probabil, Comisia Europeană va veni cu o propunere legislativă pentru crearea acestei platforme europene, la care se vor conecta statele membre și prin care se va emite acest certificat de vaccinare, de test negativ sau de test anticorpi, că am trecut prin boală, ca să poată circula liber cetățenii, indiferent de motivul pentru care circulă. Nu va fi un pașaport, nu vor fi restricții, ci va fi un certificat care să faciliteze libera circulație, fără să mai fii oprit la fiecare frontieră să ți se verifice un document", a declarat Dacian Cioloș la Digi24.

  Adevărul este că ne-au tras-o. Ne-au zis că e doar pentru călătorii, acum e pentru orice vrea mușchiul lor. Vreau sa ii vad cum desfac contractele de munca doctorilor și asistentelor, când țara asta are deficit de personal sanitar. Sau profesorilor. Sau personalului din comerț. Penibil!
  • -3 (5 voturi)    
   Nu e o conspiratie la nivel mondial (Luni, 18 octombrie 2021, 9:46)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui 167939

   E doar o coincidenta masiva ca toti marseaza la pas cu aceleasi masuri. E doar o confirmare ca cele mai luminate minti gandesc la fel cand vine vorba de ce au de facut.
 • -15 (29 voturi)    
  hmmmm.... (Duminică, 17 octombrie 2021, 21:26)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. incepe sa-mi placa usereii. cred ca ii votez daca au owā sa mearga mai departe cu astfel de decizii. prea si-au luat-o antivaxxerii in cap.
 • -6 (12 voturi)    
  Bravo (Duminică, 17 octombrie 2021, 21:28)

  ------ [utilizator]

  Este bine sa va ganditi la noi , dar amice! nu va crede nimeni ,trist .
 • +5 (33 voturi)    
  "curat constitutional" (Duminică, 17 octombrie 2021, 21:31)

  gab2 [utilizator]

  Cu alte cuvinte insistam pe aceleasi masuri care ne-au adus aici, dar la o alta scara.

  De tratamente care folosite cu succes in alte state pentru diferite etape ale bolii nu a auzit nimeni din USR?

  O sa ne trezim iar in valul 5 cu majoritatea populatiei vaccinate si cu aceleasi rezultate in spitale.
  • 0 (20 voturi)    
   Te intreb si eu asa ... (Duminică, 17 octombrie 2021, 22:54)

   CapitanulPanait [utilizator] i-a raspuns lui gab2

   Daca dumneata ai avea de ales doua varinate:
   1 - vaccin platit din buzunarul matale, 2 injectii de 100 de lei bucata
   2 - tratament medical Anti Covid platit tot de matale din buzunar, adica vreo 4500 Lei (nu vorbim de cel cu anticorpi, mult mai scump)

   ce ai alege?

   Si inca o chestie: toata lumea tipa cu vaccinul caa fost prea repede, netestat etc. Si pot fi de acord cu asta.

   Eu nu am vazut insa pe nimeni sa intrebe:
   - ce teste s-au facut cu anticorpii monoclonali?
   - care este eficienta lor
   - ce efecte adverse au

   Gata, daca ''se spune'' ca i-au dat lui Trump inseamna ca sunt solutia minune.

   Vreti tot felul de garantii cu vaccinul dar sunteti gata sa ''haliti'' niste anticorpi ca asa ''l-au facut bine pe presedintele USA'' (oare?)

   Si in plus majoritatea romanilor se duc la spital foarte tarziu, dupa ce au stat acasa sa se imunizeze natural cu ceaiuri si alte aberatii, moment in care anticorpii monoclonali nu mai au aceeasi eficienta.
   • +1 (7 voturi)    
    Unora le-a trecut cu Azitrox+clorochina. Trump (Luni, 18 octombrie 2021, 9:24)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui CapitanulPanait

    Trump, de exemplu, desi nu era nici tinar, nici slab.

    Faptul ca aceste medicamente nu sunt disponibile la liber in farmacii inseamna obstructionarea accesului la sanatate.
  • -2 (16 voturi)    
   Sigur ca nu ! (Duminică, 17 octombrie 2021, 23:13)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui gab2

   Vorbesti prostii si minti cu nerusinare !
   In TOATE tarile cu populatie vaccinata masiv - peste 80%, numarul celor spitalizati cu Covid este neinsemnat.
   • +4 (6 voturi)    
    TU vorbesti prostii mereu (Luni, 18 octombrie 2021, 8:30)

    Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    Vezi situatia din UK. Au peste 45000 de cazuri zilnic, peste 130 de morti zilnic si sunt vaccinati aproape 90% cu ambele doze.
    Iar comunistii astia de la USR vor sa iti conditioneze dreptul legal si constitutional la munca de o injectie, unde doar TU iti asumi reactiile adverse.
    • -2 (2 voturi)    
     Sa ii verifici daca vaccinatii primesc test (Luni, 18 octombrie 2021, 9:48)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     Ca daca nu atunci statistica aia e praf.
    • -3 (5 voturi)    
     Nu e minunat... (Luni, 18 octombrie 2021, 10:27)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     .......cat de clar si limpede se vede omenirea din punctul tau de vedere, situat in Văscăuți ?
     ASTA-I LOCUL din care trebuie sa privesti pentru a intelege ce se petrece pe globul pamantesc !
     De unde, daca nu din Văscăuți, se vede cel mai bine cum se-nvarte roata lumii ?
     Toate durerile, toate sperantele, toate framantarile si toate impulsurile, controlate sau nu, ale omenetului, prind contur numai vazute de pe prispa casei tale !
     Saracii englezi ! Daca-ar sti ei ce intelect de geniu iti mobileaza țeasta, ar lasa, naibii, totul balta: si vaccin, si doctorii in medicina, si specialistii in sanatate publica, si modele matematice, si cercetare stiintifica, si s-ar intoarce cu fata catre Văscăuți ca musulmanii spre Mecca !
     Ca doar de acolo, de la tine le vine lumina lumii !

     :))))

     Nu te intreb cum e sa fii prost fiindca nici nu-ti dai seama....
    • -2 (2 voturi)    
     Nu se calculeaza pe cifre fixe (Luni, 18 octombrie 2021, 12:12)

     bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     Se foloseste, in schimb, in metric pe milion de locuitori si esantioane de timp.

     In Romanistan, au murit in ultimele 7 zile, 123 de oameni, in UK 12, per milion de locuitori, ca una e sa ai aproape 70 de milioane alta e nici 20.

     In Romanistan, valul 4 a inceput sa ia amploare pe la jumatatea lui august, in UK pe la inceputul lui iunie.

     Ei au avut un start de 2 luni si jumatate, iar acum rata infectarii e oarecum plafonata. In Romanistan, rata de infectare e in continua crestere exponentiala, ceea ce cuplata cu epuizarea capacitatii medicale va duce la un numar de morti semnificativ mai mare, totul datorita nevaccinarii.

     Pt. a avea o comparatie relevanta, hai sa comparam in decembrie numarul mortilor pe ultimele 7 zile / 1 mil de loc cu numarul actual al UK, asa sa fie comparatie 1 la 1 in valul pandemic.
 • +3 (7 voturi)    
  Cred ca PNL va fura ideile & programul (Duminică, 17 octombrie 2021, 22:12)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Si apoi le aplica in Guv. Cuțu-Cuțu II.

  Dupa ce se termina cu scenografia facuta de Iohanis.
  Sunt masuri bune si mai e loc.

  Peste o saptamana Maree Scenograf î-l va numi pe Cuțu-Cuțu cu programul USR.
  Sport national si plagiatul!
  • +1 (1 vot)    
   deja (Luni, 18 octombrie 2021, 8:35)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui DomnuTrandafir

   cîțu a preluat ideea lui Cioloș de a scădea TVA firmelor care produc și transportă energia electrică (pentru a scădea valoarea facturilor pe care urmează să le plătească populația) și se împăunează cu depunerea unui proiect în Parlament. Aș zice tipic psd, dar cîțu se dă drept șef la pnl.
   • 0 (0 voturi)    
    cand s-a ieftenit ceva ... (Luni, 18 octombrie 2021, 12:31)

    GNG [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    la care a fost scazut TVA-ul? Procentul de TVA scazut se adauga la ... cresterea adaosului comercial, doar nu credeti ca acesta o sa ramana acelasi !!!
 • +3 (11 voturi)    
  Mai trebuia ceva (Duminică, 17 octombrie 2021, 22:29)

  DomnuTrandafir [utilizator]

  Identificarea vinovatilor pentru propagarea pandemiei.
  Cu nume, prenume, sanctiune.
  Vinovatii care vor fi gasiti indiferent de pozitia sociala sa fie judecati deo instanta.
  Si condamnati.
  Nu conteaza ca sunt in Parlament /Guv. / Presedenti de orice fel /Primari / Doctori/ Militieni.
 • +9 (21 voturi)    
  Mai întâi vă obligăm și apoi vă întrebăm (Duminică, 17 octombrie 2021, 23:18)

  andipetre [utilizator]

  Shoot first, ask questions later. Medical cowboys.

  Adică, prima dată obligăm mari părți din populație (și, evident, apoi, pe toți) să se vaccineze, indiferent dacă vor sau nu, iar după aceea pretindem că investigăm cauzele reticenței acestora de a se vaccina.

  Pe lângă tirania evidentă, aroganța și obtuzitatea abordării, cu ce e mai bun guvernul ăsta decât șleahta lui Câțu, care voia și el același lucru?

  Nu mai vorbim de faptul că o astfel de abordare e complet contraproductivă și va crește opoziția populației. E doar o amplificare a metodelor autoritare obtuze aplicate in Romania încă de la începutul pandemiei, care au făcut să explodeze neîncrederea, preexistentă, în sistemul medical. Neîncredere care va fi, astfel, validată: un guvern care te obligă nu are cum să îți vrea binele, pentru că te consideră un animal inferior, cu opinii irelevante, bun doar de manevrat intr-o direcție sau alta.
  • +3 (9 voturi)    
   scuze (Luni, 18 octombrie 2021, 3:26)

   Rennee [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   Am gresit si in loc sa subscriu la comentariul lui andipetre am dat din greseala un vot negativ. Vreau sa subliniez ca sunt cu totul de acord cu opinia lui Andi. Imi vine sa-mi tai mana cu care am votat USR-ul si pe Iohanis. Si eu si familia mea si prietenii mei, toti cei cu care am discutat in ultima vreme, indiferent ce ar mai face acesti dusmani ai Romaniei, nu-i vom mai vota in veci. La fel si pe PNL, aripa Citu. In loc sa cumpere Ivermectina, anticorpi monoclonali, tocilizumab si alte medicamente care si-au dovedit eficienta in toate statele care le-au folosit, au cumparat 120 de milioane de doze de vaccin pentru un maxim de 15 milioane de posibili vaccinabili, din care s-au vaccinat aproape 5 milioane, ca sa-si umple buzunarele ei si familiile lor si acum, ne obliga sa ne vaccinam, doar-doar nu se va observa manaria. In timp ce spitalele nu au medicatie antivirala si oamenii, vaccinati sau nevaccinati mor pe capete. Pai nu avea dreptate Vadim cand spunea sa-i executam, colectiv, pe stadioane ? Ceea ce, in curand, sper, vom face !!!. E necesar un Nuremberg romanesc. Eu voi lupta pentru asta. Stim cu nume si prenume cine sunt groparii Romaniei. NIMENI nu-i poate salva. Pe ei si sustinatorii lor. Asta e sigur. Problema nu e daca ci cand se va intampla asta. Dar ce ne facem cu toti medicii care au pus botul la avantajele materiale oferite de companiile farmaceutice multinationale care ne-au vandut vaccinurile si care au iesit pe sticla sa ne indemne sa ne vaccinam ? Ii executam si pe ei ?
   Cat de prost poti sa fii sa condamni pe unul care nu vrea sa se vaccineze stiind ca si tu, care esti vaccinat poti sa transmiti virusul ??? Deci un vaccinat poate sa infecteze un nevaccinat !!! Si asta nici macar Arahat nu poate sa nege. Caci nici un producator de vaccin nu si-a asumat responsabilitatea pentru produsul lui.
   • -1 (1 vot)    
    Nu a cumparat nimeni 120 de milioane de doze (Luni, 18 octombrie 2021, 12:30)

    bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui Rennee

    Acel numar reprezinta intentia sau comanda. Plata efectiva de doze a fost atat pe cat s-au adus in tara.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu te-a oblogat nimeni sa te vaccnezi (Luni, 18 octombrie 2021, 12:19)

   bardiCristi [utilizator] i-a raspuns lui andipetre

   Ce trebuia sa faca autoritatile este sa te impiedice sa ajungi la spital. Daca ai ales calea nevaccinarii, mergi pana la capat cu ea, asa cum o fi. Nu e normal si nici corect sa infundati ATIurile si sa le luati locurile celor ce s-au vaccinat, dar la care vaccinul a esuat. Stati acasa si suportati consecintele si asa nu va obliga nimeni la nimic.
 • +9 (19 voturi)    
  Propunerea USR incalca grav principii democratice (Luni, 18 octombrie 2021, 0:08)

  filosoful.roman [utilizator]

  ... de baza, precum dreptul la libera exprimare si dreptul de a dispune de propriul corp.

  Sa speram ca nu vor fi acceptate de catre Parlament aceste aberatii si ca USR-ul va ajunge unde ii este locul, la urmatoarele alegeri: in afara Parlamentului, cu sub 5% din voturi.

  E cel putin dubios sa impui obligativitatea unui vaccin si sa interzici contestarea sa, in conditiile in care, conform datelor oficiale, mor oameni in urma reactiilor adverse ale vaccinurilor.

  Sursa: https://www.ema.europa.eu/en/documents/covid-19-vaccine-safety-update/covid-19-vaccine-safety-update-comirnaty-6-october-2021_en.pdf

  Accesand acest link, veti vedea raportul din data de 30 septembrie 2021 al European Medicines Agency, care recunoaste faptul ca, oficial, 5113 decese au cel mai probabil legatura directa cu administrarea vaccinului Biontech-Pfizer (sau Comirnaty):

  "As of 30 September 2021, a total of 361,767 cases of suspected side effects with Comirnaty were spontaneously reported to EudraVigilance
  from EU/EEA countries; 5,113 of these reported a fatal outcome".

  Asta in ceea ce priveste vaccinul de la Biontech-Pfizer, alte decese au fost rapoortate ca fiind provocate de celelalte vaccinuri. Si asta doar oficial.

  Efectele pozitive (care exista si ele) ale vaccinurilor trebuie pusa in balanta cu aceste efecte adverse. Asa este corect, ca oamenii sa vada ambele fete ale monedei, nu doar una singura.
  • +4 (8 voturi)    
   Pai cam e vine noastra, nu? (Luni, 18 octombrie 2021, 0:51)

   Un_cetatean_oarecare [utilizator] i-a raspuns lui filosoful.roman

   Ca stam de un an si jumatate si ii lasam sa ne minta.

   Daca la inceput inca nu se stiau prea multe si erau putine voci care aratau o alta poveste, acum sunt insa mai multi...si vorbesc aici de cercetatori.

   Exista cazuistica...se numeste Nurenberg locatia. Ei socotesc ca nu obliga pe nimeni...dar santajeaza cu aceasta asa zisa vaccinare pentru care singur vaccinatul poarta responsabilitatea, amenintand in caz contrar cu pierderi de locuri de munca, cu discriminari

   Daca prezentau corect situatia, cei care au trecut prin boala stateau linistiti, cei vulnerabili luat tratamentul asta individul preventiv iar ceilalti analizau riscurile efectelor adverse contra riscurilor trecerii prin boala.

   Daca aduceau in tara din timp tratamentele la care au acces acum bolnavii din tarile cu putine decese....

   Daca, daca , daca....

   Dintre cei vaccinati sunt cred cam 25% ca sustin masurile acestea aberante...cei care tremura inca de frica ...adica probabil sub 10% din populatie.

   Restul s-au vaccinat pentru libera circulatie sau pentru ca au fost amenintati la locul de munca de un sef speriat de moarte.
  • 0 (8 voturi)    
   Dezinformezi... (Luni, 18 octombrie 2021, 3:17)

   Valtran [utilizator] i-a raspuns lui filosoful.roman

   ....prin omisiune ceea ce face din tine un colportor de minciuni CONSTIENT si INTENTIONAT.
   De ce nu redai intregul pasaj ?
   "As of 30 September 2021, a total of 361,767 cases of suspected side effects with Comirnaty were spontaneously reported to EudraVigilance from EU/EEA countries; 5,113 of these reported a fatal outcome. By the same date more than 420 million doses of Comirnaty had been given to people in the EU/EEA7. These reports describe suspected side effects in individuals, i.e. medical events observed following the use of a vaccine. The fact that someone has had a medical issue or died after vaccination does not necessarily mean that this was caused by the vaccine. This may have been caused, for example, by health problems not related to the vaccination. "

   5113 din mai mult de 420 milioane !!!!
   Dar sa-ti fac un desen daca nu intelegi textele scrise :

   5113 din 420 000 000 !

   Care parte a desenului ti se pare mai incarcata cu cifre, zero fiind si el cifra ?
   • +2 (4 voturi)    
    Se vede ca esti din alte lumi (Luni, 18 octombrie 2021, 8:34)

    Lukkian [utilizator] i-a raspuns lui Valtran

    Ce conteaza ca sunt putine morti in comparatie cu numarul de doze administrate? Daca esti tu in situatia asta? Te mai intereseaza statistica?
    In plus, reactiile adverse grava, altele decat moarte? Sau cele medii? Nu crezi ca sunt cu mult mai multe?
    E plin internetul de comunisti in Romania.
    • 0 (2 voturi)    
     :))))) (Luni, 18 octombrie 2021, 10:34)

     Valtran [utilizator] i-a raspuns lui Lukkian

     Comunistii ca comunistii, dar sa vezi prostimea cum isi etaleaza ignoranta si delirul ....
     Voi sunteti sarea si piperul acestui site !
  • 0 (2 voturi)    
   :) (Luni, 18 octombrie 2021, 7:46)

   rei [utilizator] i-a raspuns lui filosoful.roman

   de unde si pana unde certificatul sanitar inseamna obligatoriu vaccinare?asa ai inteles tu sau asa ti-a spus medicul nutritionist?

   una e sa contesti prin afirmatia: si cei vaccinati mor de covid intr-un procentaj mult mai mic si alta e afirmatia: aia vaccinati mor la fel si in plus care scapa o sa le cada ouale si o sa le mai creasca un set de degete in 3 ani

   daca tot vrei sa dispui de propriul corp de ce nu il lasi si pe altul,pe care l-ai putea infecta sa decida ce vrea sa faca cu corpul lui

   daca tot vrei balanta, pune si nr de cazuri covid si nr de morti
 • +3 (7 voturi)    
  Hmmm (Luni, 18 octombrie 2021, 0:54)

  Sah [utilizator]

  Adio usr!!
  Sa transmiti salutari amicului pnt-cd!!
 • -1 (1 vot)    
  greu, maica! (Luni, 18 octombrie 2021, 8:50)

  catelu [utilizator]

  Combaterea stirilor false se poate dace eficient numai prin educarea populatiei si asta ia mult timp.
  Gandirea critica, folosirea dispozitivelor electronice, cunoasterea a 1-2 limbi straine de circulatie larga... astea nu se obtin printr-un OUG.
  In rest, algoritmi de AI si ce mai incearca Facebook & co au rezultate submediocre deocamdata.
 • 0 (0 voturi)    
  "Pandemia" - vol 5 (Luni, 18 octombrie 2021, 12:41)

  GNG [utilizator]

  În lumea asta, a încerca să pui cap la cap toate ițele, să filtrezi totul în mod rațional, nu-i altceva decât un exercițiu de simulare a schizofreniei paranoide".
  Dan Pavel

  Cam aici suntem in prezent, sa vedem ce urmeaza...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by