Ludovic Orban e nemulțumit de planul anunțat de Klaus Iohannis și susține că o soluție pentru criza politică trebuie găsită imediat, nu peste o săptămână, două sau tei.

Iohannis, Orban si Citu, la Congresul PNLFoto: Presidency.ro

„Soluționarea crizei politice și guvernamentale este o urgență națională și trebuie să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei. Ieșirea din acest impas politic este o chestiune care ține exclusiv de voință și bună-credință, nu de presupuse exerciții de reflecție și penitențe din partea partidelor. Soluția este clară, simplă, la lumina zilei: refacerea coaliției de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, împreună cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale”, a scris Ludovic Orban pe Facebook, miercuri.

Postarea sa vine după ce după ce anterior președintele Klaus Iohannis a explicat că a amânat pentru săptămâna viitoare negocierile cu partidele, considerând că „este nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat creat de căderea guvernului se stinge un pic”.

Fostul lider PNL susține, totodată, că „este chiar cel mai prost moment pentru a face experimente politice cu cineva care să învețe acum să conducă un Guvern”.

Ludovic Orba spune că alternativa este în acest moment „ca PNL să ajungă în Opoziție, ceea ce se va întâmpla într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, dacă în acest moment apelează la susținerea parlamentară a PSD”.

„Îi îndemn pe toți actorii politici și instituționali să dea dovadă de maturitate și responsabilitate în deciziile care vor urma pentru că acestea vor afecta pe termen lung atât viitorul României cât și viitorul Partidului Național Liberal”, mai scrie Orban.