Îndemnul președintelui Iohannis privind practicarea golfului a generat multe comentarii în mediul online și nu a trecut neobservat nici de Ambasada Suediei la București, care ne-a obișnuit să marcheze astfel de momente cu intervenții pline de umor. Așa se face că o filmare în care un jucător de golf este alergat de un pui de elan a fost postată pe pagina de Facebook a ambasadei.

Golfer fugarit de un elan (facebook)Foto: Hotnews

”Doar dacă faci şi jogging”, este mesajul care însoţeşte filmuleţul de pe pagina ambasadei, în care un golfer este fugărit de un elan la Clubul de golf Karlstad, imaginile fiind dublate de hohotele de râs ale celui care filmează.

Reacțiile internauților au fost și ele pe măsură, deși postarea nu a adunat decât 32 de comentarii și 1.000 de aprecieri:

  • După aceasta postare așteptați-vă ăa fie chemat ambasadorul la Cotroceni să dea explicații…despre ce caută animalul pe terenul de golf!, a comentat un internaut.
  • Privesc cu atenție și îngrijorare această urmărire, spune altul
  • When did golf become hotter than oina? (Când a devenit golful mai sexy decât oina?)

”Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții, a spus sâmbătă Klaus Iohannis.

Golful, practicat de mulți lideri ai lumii- inclusiv de fostul președinte american Donald Trump care era adesea criticat pentru că pleacă în weekend-uri să joace golf în momente de criză politică- a fost considerat, în mod tradițional, un sport elitist.

În România, un abonament de 4 luni la un teren de golf variază între 1800-2200 de lei. Poate fi și mai scump, dar media după ce am consultat mai multe site-uri e cam pe-acolo.