Cîțu spune că nu-i trebuie un vot în Parlament pentru un Guvern fără USR-PLUS, ci doar pentru noii miniștri / Ce spune Constituția, precedentul Tăriceanu și mai multe decizii CCR

de Clarice Dinu     HotNews.ro
Vineri, 17 septembrie 2021, 1:43 Actualitate | Politic


Florin Citu in Parlament
Foto: Guvernul Romaniei
Premierul Florin Cîțu susține că nu este nevoie să ceară un nou vot de încredere pentru Guvern, ci doar aprobarea pentru noii miniștri, chiar dacă odată cu ieșirea de la guvernare a USR-PLUS s-a schimbat compoziția politică a Cabinetului. Cîțu a precizat că va merge în Parlament cu miniștri PNL și UDMR, după cele 45 de zile, termen în care expiră interimatele la ministerele care aparținuseră USR-PLUS

„Aici trebuie să fim foarte atenți. Nu guvernul merge, merg cu miniștrii în Parlament. Guvernul cade doar dacă este o moțiune de cenzura. Dacă nu obține voturile un ministru nu se întâmplă nimic cu guvernul”, a declarat Florin Cîțu joi seară la TVR.


Procedura numirii miniștrilor în cazul formării guvernului sau remanierii, inclusiv cea prin care se schimbă structura guvernului sau compoziția politică este reglementată în articolul 85 din Constituție.

ARTICOLUL 85
 • (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
 • (2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
 • (3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

Precedentul Tăriceanu


Până acum, în cazul în care un partid a ieșit sau a fost dat afară de la guvernare, premierii au venit în Parlament și au cerut un vot de încredere pentru noul guvern. Este cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, după ce în 2007 a dat afară PDL din Guvern sau al lui Victor Ponta, în 2014, după ieșirea PNL de la guvernare.

A existat însă și o excepție. În 2006, după ce miniștrii PUR și-au dat demisia din guvern, Călin Popescu Tăriceanu a venit în Parlament și a cerut votul pentru numirea lui Varujan Vosganian în funcția de ministru al Economiei, în locul lui Codruț Șereș.

Varujan Vosganian a fost audiat de comisiile parlamentare și a fost votat de plenul Parlamentului, fiind ulterior numit în funcție de președintele de la acea vreme Traian Băsescu.


Ce a decis CCR


Procedura de urmat în cazul remanierii guvernamentale care are ca efect schimbarea compoziției politice a Guvernului, reglementată la articolul 85, alineatul 3 din Constituție, este descrisă în mai multe decizii ale Curții Constituționale.

Decizia 356 din 5 aprile 2007, preluată în deciziile 98 din 7 februarie 2008 și 1.559 din 18 noiembrie 2009:
 • "În situaţia învestirii Guvernului şi aprobării Programului de guvernare, Parlamentul îi verifică, prin comisiile permanente, pe candidaţii pentru funcţia de ministru şi apoi dezbate şi aprobă prin hotărâre, în şedinţa comună a Camerelor Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, Programul de guvernare şi lista completă a Guvernului. Hotărârea Parlamentului, semnată de preşedinţii Camerelor, se înaintează de către aceştia de îndată Preşedintelui României, spre a proceda la numirea Guvernului; acestea sunt prevederile art. 76 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
 • Numirea Guvernului de către Preşedintele României nu se face la sesizarea primului-ministru, ci la sesizarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi în baza hotărârii Parlamentului de aprobare a Programului de guvernare şi a listei complete a membrilor Guvernului. Obligaţia constituţională a Preşedintelui României se fundamentează pe hotărârea Parlamentului şi, în executarea acesteia, Preşedintele emite decretele de numire în funcţie a membrilor Guvernului, urmată de depunerea jurământului de credinţă cerut de lege.
 • Candidaţii la funcţia de ministru înscrişi pe lista Guvernului, propusă de candidatul pentru funcţia de prim-ministru, sunt audiaţi de comisiile permanente ale Camerelor Parlamentului, competente potrivit obiectului de activitate al funcţiei candidatului de ministru şi, pe baza constatărilor făcute, acestea emit avize favorabile sau avize de respingere [...].
 • Aceasta este procedura prevăzută de art. 72 alin. 2 şi 3 şi art. 76 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Şi în situaţia remanierii guvernamentale, prevăzută de art. 85 alin. (3) din Constituţie, se aplică întocmai procedura prevăzută de art. 72 alin. 2 şi 3 şi art. 76 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. [...].
 • Hotărârile Parlamentului au la bază constatările făcute de comisiile permanente parlamentare privind corespunderea pe funcţie a candidaţilor propuşi şi, în temeiul acestor garanţii, urmează învestirea în funcţie de către Preşedintele României, depunerea jurământului şi intrarea în exerciţiul funcţiunii. Acesta este cadrul juridic obligatoriu pentru situaţiile prevăzute de art. 85 alin. (1) şi (3) şi art. 103 din Constituţie, dispoziţii dezvoltate în prevederile Regulamentului şedinţelor comune ale Camerelor Parlamentului".
Decizia 1.559 din 18 noiembrie 2008, preluată în decizia 504 din 18 septembrie 2019

 • „Curtea a statuat că Alin. (3) al art. 85 din Constituţie impune ca numirea ministrului să se realizeze pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru, în situaţia în care prin propunerea de „remaniere” se schimbă „structura” sau „compoziţia politică” a Guvernului. Remanierea guvernamentală reprezintă înlocuirea unor membri ai Guvernului cu alte persoane care nu se regăsesc pe lista iniţială aprobată de Parlament, prin acordarea votului de încredere.
 • Reglementând structura Guvernului, în art.102, Constituţia prevede că „(3) Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alţi membri stabiliţi prin lege organică". Textul constituţional nu face nicio referire la numărul de ministere sau la nominalizarea acestora. Prin urmare, în lipsa unor norme exprese prevăzute prin lege organică, structura Guvernului este cea aprobată prin hotărârea Parlamentului de acordare a încrederii Guvernului sau cea aprobată prin hotărârea Parlamentului privind schimbarea structurii Guvernului, la cererea primului-ministru.
  (...) Compoziţia politică priveşte partidele care intră în alcătuirea Guvernului, schimbarea compoziţiei politice intervenind în situaţia în care prin remanierea guvernamentală este cooptat sau, după caz, scos de la guvernare un partid politic sau mai multe.»
 • În considerarea celor statuate în jurisprudența sa, mai sus indicate, Curtea conchide că atât alin.(2), cât și alin.(3) al art.85 din Constituție se aplică în cazul remanierii guvernamentale, cu deosebirea că art.85 alin.(3) este incident exclusiv în situația în care prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului. În acest caz, numirea miniștrilor nu mai poate avea loc doar prin decret al Președintelui, la propunerea primului-ministru, ci, în prealabil, este necesară aprobarea Parlamentului cu privire la propunerea primului-ministru de remaniere a Guvernului.
 • Aceasta deoarece Guvernul, aflat sub control parlamentar, primește o nouă configurație politică sau o nouă structură, diferite de cele acordate prin votul de încredere al Parlamentului cu prilejul numirii Guvernului în temeiul art.85 alin.(1) din Constituție.”


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.17655 vizualizari

 • +56 (70 voturi)    
  Uite cine vrea sa conduca in Romania ! (Vineri, 17 septembrie 2021, 3:16)

  Susufler0 [utilizator]

  O patachina care e gata sa incerce sa calce Constitutia !
  • +44 (50 voturi)    
   Asta cu un shnaps si un joint (Vineri, 17 septembrie 2021, 4:09)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Conduce singur...nino, ninoooooo!!!
  • +40 (48 voturi)    
   Cine conduce deja Ro! (Vineri, 17 septembrie 2021, 7:20)

   axxa [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Iar patachina calca demult in picioare constitutia, nu ca incearca sa o incalce. Lautarii canta dupa ureche, dar fac totusi muzica, asta ...nu e bun la nimic. Poate face ceva numai condus cu mana de fier, altfel nu duce nimic la bun sfarsit. Vorbeste de reforma de te plictiseste, dar nu misca nimic. Rau a ajuns tara asta.
   • +5 (7 voturi)    
    Deocamdata nu a incalcat-o dar cu sfatuitori (Vineri, 17 septembrie 2021, 14:46)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui axxa

    ca Florin Roman se va intampla cat de curand !
    Prevad insa ca va incalca si legea penala si nu-i exclus ca dupa cativa ani sa dea cu subsemnatul pe la DNA !
  • -15 (19 voturi)    
   CCR ii mai incurca in incalcarea constitutiei (Vineri, 17 septembrie 2021, 8:47)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Dar ii schimba si pe aia curand, cum a facut si cu avocatul poporului.
   • +7 (13 voturi)    
    ia zi (Vineri, 17 septembrie 2021, 10:58)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    tu, pesedac mic, cine e acum șef la instituția ”Avocatul Poporului”? Vezi să nu-ți răspundă aceeași weber, de până acum.
   • +3 (9 voturi)    
    Te rog frumos, du-te si canta la alta masa ! (Vineri, 17 septembrie 2021, 15:42)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    Sunt satul de maneaua asta pesedaca !
  • -18 (24 voturi)    
   Constituția a fost făcută terci (Vineri, 17 septembrie 2021, 8:53)

   Lovercraft [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   și de Băse, pe care l-ai susținut când o călca în picioare. Așa că ciocu mic acum.
   Werner face ce vrea în țara asta și l-ai votat, deci repet: ciocu mic.
   • +5 (9 voturi)    
    Ciocu' mic sa-i zici lu' al' de te-a imbracat (Vineri, 17 septembrie 2021, 15:49)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Lovercraft

    azi dimineata !
    CC-ereaua pesedista a interpretat intotdeauna Constitutia in functie de interesele celor ce au pus-o sa le rezolve interesele individuale si de grup !
    • +4 (8 voturi)    
     nu hrani trolul pesedac (Vineri, 17 septembrie 2021, 16:54)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     lasa l in sosul lui, nu ai cu cine
     • +2 (6 voturi)    
      E "amic" vechi ! Inca dinainte ca Oha (Vineri, 17 septembrie 2021, 18:15)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      sa fi ajuns vicepres la PNL pe vremea lui Cacarau de la Isaccea !
      PS. Cam scump la vedere in ultimul timp ! Aveti motive?
      • +3 (5 voturi)    
       Aici ? Chiar deloc (Vineri, 17 septembrie 2021, 19:50)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

       Dincolo ? am citit ceea ce era de citit. Am inteles ca cineva are alergie la persoana mea. Nu as vrea sa deranjez. De altfel la subiectul typhoon ti am raspuns.
  • +11 (17 voturi)    
   inventatorul (Vineri, 17 septembrie 2021, 10:56)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   cîțu ”performează” mai ceva ca dorneanu la ccr.
   Ce-i pentru cîțu Constituția? O cărticică al cărei text e interpretat după modelul de la orele limba și literatura Română din școală, ”ce a vrut să zică autorul în acest roman?”. Probabil că o fi făcut meditații cu iohannis, fostul profesor de fizică multilateral dezvoltat și pe meleagurile literaturii române.
   • +4 (8 voturi)    
    O sa planga in pumni peste patru ani penelistii (Vineri, 17 septembrie 2021, 16:08)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

    dupa ce Iohannis si cu Catu se vor fi dus la ale lor si-i vor fi lasat pe urmasii Bratienilor la mila unuia sau altuia dintre partidele care acum sunt in opozitie (ma refer la USR si PSD)
  • 0 (4 voturi)    
   Citzul stie,de ani de zile,.... (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 8:02)

   gigiN [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   ...ce va urma ,din nou ::guvernare pesedista cu PM marioneta penelista.
   • 0 (2 voturi)    
    De ani de zile ??!!! (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 8:31)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

    Esti primul care emite ideea asta de-a dreptul tulburatoare ! (Ma rog,pe care-l citesc eu) !
    Poti detalia in cateva cuvinte ? Nu cumva ideea e ca Superman a fost pregatit de cativa ani pt ceea ce se intampla acum ?

    PS si Oha ?
 • -18 (38 voturi)    
  Asta ar fi fost solutia optima pt USR+ (Vineri, 17 septembrie 2021, 3:42)

  Cataleya [utilizator]

  Daca, de la bun inceput, USR+ s-ar fi retras de la guvernare, s-ar fi modificat implicit structura politica a guvernului si s-ar fi ajuns automat la situatia actuala.

  1. CCR ar fi decis ca dupa iesirea USR de la guvernare, noul guvern are nevoie de votul Parlamentului, USR ar fi votat impotriva si ar fi asteptat rezultatul votului.
  Daca noul guvern ar fi picat in Parlament, USR isi atingea scopul fara blamajul unei aliante cu hAUR pt depunerea unei motiuni impotriva propriului guvern.
  Iar daca PSD ar fi votat in favoarea noului guvern, USR si-ar fi dat seama ca o motiune de cenzura alaturi de hAUR nu are cum sa treaca de PSD.
  In ambele cazuri, USR ar fi scapat cu fata ceva mai curata.

  2. Daca CCR ar fi decis ca nu e nevoie de votul Parlamentului si, drept urmare, Cîtu ramane premier cu un nou guvern, abia atunci USR ar fi trebuit sa apeleze la varianta motiunii alaturi de hAUR.
  Ca ultima solutie (extrema)

  Dar, Barna, cu "renumitul" sau fler politic, a pus carul inaintea boilor si a bagat sandramaua in mocirla.

  >Si nu cred ca PSD va vota impotriva guvernului.
  Dar nu pt ca ar avea vreo intelegere cu PNL sau cu Premierul, ci pt ca PSD vrea sa decida singur momentul cand trebuie demis guvernul Cîtu, adica atunci cand le va cadea lor bine si vor putea obtine avantaje maxime, nicidecum cand avantajele ar fi doar pt USR+.
  PSD are tot interesul sa tina USR in opozitie, pt cat mai mult timp, ca sa poata controla in liniste un eventual guvern minoritar PNL-UDMR.
  Iar la momentul ales de ciolaci, PSD va depune propria motiune de cenzura, pe care o vor vota si USR-istii, dar va fi motiunea PSD, nu a USR si nici a hAUR.
  • +13 (25 voturi)    
   Votul in parlament era dupa 45 de zile!!! (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:06)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Timp berechet pentru manevre la CCR si negocieri subterane cu PSD-ul. Exact ce vezi acum. Cu cat trecea mai mult timp, cu atat erau mai putine sanse pentru USR sa conteze in negocieri, mai ales dupa ce Citu castiga presedintia PNL.

   Singura sansa pentru USR pentru a conta in negocieri era sa o faca cu un alt premier liberal, nu cu Citu. Citu care avea sprijin direct de la Iohannis sa elimine ministri USRPlus din guverna bucata cu bucata. Drula era urmatorul pe lista

   Prin motiune de cenzura, Citu putea sa fie scos din joc in 5 zile.

   Nu puteti sa ii acuzati pe cei de la USRPlus ca au incercat. Era singura cale pentru a incerca sa ramana la guvernare.

   Evident ca USL si CCR au reactionat imediat si au blocat motiunea de cenzura pe termen nelimitat. Ca asa merge democratia la noi, Constitutia a a ajuns hartie igienica, USL cere, Dorneanu executa.

   Chiar si asa, suportul PSD pentru PNL se vede. Si ustura electoral. Si pe PSD, dar mai ales pe PNL.
   • -1 (17 voturi)    
    nu ei hotarasc (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:32)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

    nici CCR, nici USR, nici PNL, nici PSD, nici macar porcu bine ingrasat Iohannis - ci serviciile, reprezentate in teritoriu de baronime.
    • +4 (10 voturi)    
     Mai sunt naivi care mai cred (Vineri, 17 septembrie 2021, 14:35)

     ploiesteanu [utilizator] i-a raspuns lui revo

     în teoria bandiților lui Dragnea că serviciile fac și desfac asta pentru că, cică Hrebenciuc și Voiculescu erau ascultați și în veceu conform A3 care difuzau numai emisiuni denigratoare împotriva procurorilor lui Kovesi și împotriva SRI-ului. De acolo a pornit propaganda asta de 2 bani împotriva serviciilor care sunt dușmanul țării. Nu, serviciile sunt dușmanul hoților de orice fel.
   • +5 (13 voturi)    
    In situatia asta e bine ca USR sa ramana (Vineri, 17 septembrie 2021, 15:58)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

    in opozitie !
    Peste patru ani cand PNL va fi un zombi pe scena politica romaneasca, USR va reveni mai puternic . Interesant va fi atunci de vazut pe cine va desemna presedintele ratat Iohannis sa formeze guvernul : pe liberalii pe care i-a dus la pierzanie sau pe useristii pe care ii uraste ?
    Sau te pomenesti ca isi va incununa opera, desemnand un pesedist ca sa-si salveze casa de protocol si privilegiile...

    PS. ...si nu numai !
 • +35 (41 voturi)    
  cutzu lache (Vineri, 17 septembrie 2021, 3:58)

  ras-putin [utilizator]

  dupa ce "cocalarii" ccr au zis ca dezbat motiunea dupa 28 ale lunii, ca cutztu nu mai are limite. si balamaua fara casa il sustine.

  gio ccr. "voteaza" traiasca usl. mort sa fii, da' de ei nu scapi.
  • +19 (29 voturi)    
   De ce ne mai complicam? Sa dea CCR o decizie (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:08)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui ras-putin

   Sa dea CCR o decizie prin care sa spuna ca guvernul Citu ramane in functie pana in 2024, fara posibilitatea de a avea o motiune de cenzura si fara un alt vot de incredere in parlament.

   De fapt, de ce ne mai trebuie si parlament? Sa ramana dora guvernul, ca e destul. Si sa guvernam prin decrete prezidentiale pana la alegerile din 2024.

   De fapt, de ce ne mai trebuie alegeri?
   • +6 (10 voturi)    
    de ce (Vineri, 17 septembrie 2021, 11:01)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

    doar până în 2024? De ce nu mereu, etern și pentru totdeauna. cîțu va juisa de pălăcere. Și să-l adauge și pe iohannis ăla, să rămână și el veșnic în fotoliul de la Cotroceni.
 • +15 (25 voturi)    
  Cui ii mai pasa ce spune Constitutia? (Vineri, 17 septembrie 2021, 8:15)

  Klaus_ [utilizator]

  Cand CCR e la mana PSD pe care ai reusit sa-i cumperi cu bani publici, cand CCR deja a amanat o decizie pentru dupa alegerile interne PNL ca sa nu cumva sa piarda "printisorul" functia de presedinte PNL, cand ai reusit sa pacalesti o banca din State sa nu-i mai dai banii inapoi, cand ai reusit sa lovesti in Banca Nationala cu un atac speculativ asupra leului, cand dai afara un ministru pt ca nu s-a grabit sa avizeze furaciunea din bani publici PNDL3.... cand faci toate rahaturile astea, chiar mai crede cineva ca are vreo importanta ce spune Constitutia?
 • +17 (25 voturi)    
  Lui Citu si Kim Jong Un (Vineri, 17 septembrie 2021, 8:45)

  galeo [utilizator]

  Nu le trebuie vot in parlament, le stiu ei pe toate.
 • +15 (21 voturi)    
  Gresit (Vineri, 17 septembrie 2021, 8:51)

  costicatrombon [utilizator]

  Gresit total sa te uiti pe ce spune Constitutia si mai ales ce a decis CCR acum 12 ani! Important este ce decide psd ca doreste sa faca si atunci CCR-Dorneanu va decide fix in acel fel. PNL a facut cea mai mare greseala implicand CCR inproblema lor interna si dandu-i CCR puteri pe care nici nu indraznea sa si le aroge, puterea de a anula o motiune de cenzura pentru orice motiv inventat.
 • +19 (29 voturi)    
  am si eu o curiozitate (Vineri, 17 septembrie 2021, 8:57)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Ce a facut si ce face acest Citu depaseste de departe ce a facut Dragnea, si nu vad pe nimeni agitandu-se.
  Da 50 miliarde spaga prietenilor lui, blocheaza o mutiune de cenzura si acum este prim ministru pe viata fiindca decide ca el nu trebuie sa mearga in parlament.
  Chiar nu aveti nimic de zis? Nicio urma de revolta?
  • +1 (5 voturi)    
   păi tu (Vineri, 17 septembrie 2021, 11:03)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   ce faci?
   Nu vezi nimic pentru că la rândul tău stai în casă. Sau tu ieși la miting doar dacă ies și alții?
  • 0 (8 voturi)    
   Vorbesti prostii ! (Vineri, 17 septembrie 2021, 11:17)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   Ce-a facut Dragnea nu are asemanare in cei 31 de ani de dupa Revolutie.
   Dragnea a incercat sa puna mana pe controlul total al armatei prin intermediul unor ministrii ai Apararii si a unui candidat de Sef de Stat Major de origine slava: Les- polonez, Fifor -sovietic si generalul sovietic Dumitru.
   Si asta in scopul de a permite trupelor sovietice ale lui Putin sa intre si sa ocupe Romania.
   Fata de ce a incercat sa faca Dragnea caraghiosul Catu arata ca un copil de gradintita.
 • +14 (18 voturi)    
  daca nu ati aflat, (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:01)

  nick1587873340950 [utilizator]

  aici in Romania e tara tuturor posibilitatilor, nici Constitutia nu mai trebuie respectata daca ai spate. Oare de ce ?
 • +10 (18 voturi)    
  Eu zic (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:04)

  autan [utilizator]

  ca se pare ca nu mai e nevoie de Parlament, nici de Guvern, nici macar de Presedinte la ce haos e. La cheltuit si furat bani se pricepe orice roman.
  Acum se explica de ce am avut nevoie de familie regala straina sa facem Romania Mare, de capul nostru suntem vai mama noastra.
 • +14 (18 voturi)    
  Citu (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:07)

  Ovidiu P [utilizator]

  Deci s-a gandit Citu cum sa incalce decizii ale CCR, bine CCR poate veni cu o noua decizie care sa incalce propria decizie, n-ar fi prima data.
 • +11 (15 voturi)    
  Mesaj pentru public penelist (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:13)

  subcultura [utilizator]

  de genu' "nu conteaza ca o sa calc in picioare totul, eu tot supravietuiesc ca ma tine Iohannis".

  Ok, sa presupunem ca impreuna cu PSD vor calca in picioare Constitutia pe termen nelimitat si vor impiedica un vot pe motiunea de cenzura si sa presupunem prin absurd ca ce zice ar fi constitutional posibil cu toate riscurile aferente, ce faci cand nu mai ai ministri la Justitie, Transporturi, Fonduri E, Economie etc.? Ce faci? lipsa votului de incredere in parlament face acele ministere inexistente practic. Nu mai merge cu interimari etc.. Cum mai adopti OUG, HG si toate celelalte acte pe zonele respective?

  Nu cred ca strategia fluturarii brichetei prin benzinarie e o solutie pentru PNL. Si daca le iese smecheria acum, o sa apara prin februarie un sondaj cu PNL binisor sub 20% si dupa ce faci? Cum poti sa pretinzi ca guvernezi in coalitie cu UDMR cand impreuna aveti maxim 20-22% din preferintele electorale?
  • 0 (0 voturi)    
   preferintele electorale ? (Sâmbătă, 18 septembrie 2021, 14:16)

   sfarleaza [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   Atata vreme cat numai o treime din cei cu drept de vot si'au exprimat "preferinta"... ce drept ai acu sa te jelesti? Voi astia de'ati stat acasa in loc sa votati, ce va mirati acum ca un tzepar alcolic a ajuns sa va dicteze ce vrea plua lui ???
 • +16 (20 voturi)    
  citu spune (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:13)

  varavara [utilizator]

  ca nu are alta varianta decat guvern minoritar pnl-udmr.
  Ba da, are si alta varianta: sa-si dea demisia urgent!
 • +17 (21 voturi)    
  Ce cadou a pregatiti Cita pentru congresul PNL? (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:17)

  KRL [utilizator]

  Asta dovedeste premeditarea excuderii USRPLUS de la guvernare - visul PNL-istilor. Si iaca asa au "guvernul lor" - pentru ca au fost parsivi si s-au folosit de USRPLUS sa-l instaleze. Acum pot fura in voie, cu sustinerea PSD. Noapte buna Romania!
 • +18 (24 voturi)    
  Credeam ca nu se poate mai rau decat Dracnia (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:25)

  LemonCake [utilizator]

  Iertare.. M-am inselat.
 • +1 (11 voturi)    
  Conteaza ce mai zice Citu? (Vineri, 17 septembrie 2021, 9:47)

  atc [utilizator]

  Doar cine-i cu capu-n trista nu vede ca- in conditiile ruperii aliantei asa-zisei "drepte"-nu exista solutie fara a include PSD la guvernare ( PSD a anuntat in repetate randuri ca nu va sustine un guvern minoritar). Indiferent ca vor urma numiri/caderi repetate de guverne minoritare si ,in final, se va ajunge la alegeri anticipate; sau, de la inceput, se va realiza un nou USL, cu PSD evident majoritar. In ambele variante, avantajul va fi de partea PSD. Iar PSD va avea o serie de solutii imediate la dezastrele din tara, reinviind mult hulita Ord. 114: plafonarea preturilor la energie, impozitarea suplimentara a veniturilor bancilor, cresterea redeventelor pe resursele minerale, impozitarea multinationalelor in tara, etc. Investitii? Mai la anu', daca vin banii europeni! Cresteri de pensii, salarii, alocatii? Si mai la anu' ca s-a prinssi PSD ca populatia e multumita si fara!
 • +2 (10 voturi)    
  FC sa citeasca cu atentie Constitutia (Vineri, 17 septembrie 2021, 10:32)

  ..13 [utilizator]

  este clar ca Presedintele nu va putea semna ca Premarul actele de numire ale noilor ministri dupa perioada de tranzitie.

  Sigur JK care joaca numai asa cum ii place lui dar nu isi asuma nici cel mai mult risc va alege calea de a il trimite pe FC si tot guvernul lui in Parlament pentru a obtine investitura - cel putin asa cred io ca este rezonabil sa faca Presedintele tarii.

  Acum JK nu mai poate ignora si numai poate lasa criza sa treaca pe langa el - va fi obligat sa joace. Oare va juca asa cum stabileste Constitutia???

  In mod normal de pe acum JK ar trebui sa recheme partidele din coalitie pentru discutii - cel putin o discutie finala cu un comunicat catre prostime.

  L-as intreba totusi pe JK
  1. daca RO este tara sa
  2 cum o ajuta sa fie stabila si sa o sprijine in cresterea economica

  Nu cred ca voi vedea vreun raspuns de la JK<

  Dar vom vedea - viata are surprize nenumarate.
 • +8 (14 voturi)    
  asta emotiv de iesit in strada (Vineri, 17 septembrie 2021, 10:40)

  sorin3 [utilizator]

  Citu face un abuz pe are nici Dragnea nu si l-a permis.
  Ce urmeaza dupa asta? Citu nu are nevoie de lege pentru ingradirea de drepturi, nu are nevoie de sustinerea parlamentului... o fi un nou rege al Romaniei si noi nu stim.
 • +6 (12 voturi)    
  Cuie Matzu (Vineri, 17 septembrie 2021, 13:37)

  Retribution [utilizator]

  la cine fura in USA, doar n-o sa ne asteptam sa respecte constitutia Romaniei!!! LOL


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by