Este "prea mult", spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre intenția lui Liviu Dragnea de a-și face partid. El a susținut că Dragnea a primit "totul" de la PSD şi nu a căutat calea dialogului, comentând ironic: "Și Mircea Geoană şi-a făcut partid, şi Victor Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu? Poate reuşeşte".

Marcel CiolacuFoto: PSD

Ciolacu a spus, joi, la Radio Guerrilla, că are discuţii cu toţi foştii preşedinţi ai partidului, mai puţin cu Liviu Dragnea, cu care nu a avut "această plăcere": "Nici cât timp a fost închis, nici... Cred că cel mai potrivit este Codrin (Ştefănescu - n.r.) să spună dacă îşi fac sau nu partid. (...) Deci ar fi al treilea preşedinte, nu? Că şi Mircea Geoană şi-a făcut partid şi Victor Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu? Poate reuşeşte".

Liderul PSD l-a acuzat pe predecesorul său că nu a căutat calea dialogului, "din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri".

  • "Vom fi judecaţi atât pentru rezultate, cât şi pentru ce am reuşit să întoarcem PSD-ului, care mie unul mi-a conferit foarte multe lucruri, inclusiv un statut social.
  • Dar să încerci, din cauza anumitor frustrări sau anumitor rateuri ale tale - fiindcă Liviu Dragnea, de exemplu, a fost un preşedinte - în ceea ce priveşte organizarea partidului, (...) în loc să cauţi calea dialogului, să vii să anunţi că îţi creezi un partid, mi se pare prea mult.
  • Eu nu am să fac sub nicio formă acest lucru, indiferent ce se va întâmpla", a susţinut liderul PSD, conform Agerpres.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în 27 mai 2019, a fost eliberat condiționat în 15 iulie.

La ieșirea din Penitenciarul Rahova, Dragnea a lansat atacuri la adresa actualei puteri, dar și a PSD, un "partid praf": "Din păcate, nu există opoziție, PSD a devenit un partid de operetă, condus de oameni lași". El nu a exclus atunci revenirea în politică: "În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine”.

La ședința din 30 august a Consiliului Politic Național, social-democrații au discutat, în spatele ușilor închise, despre un posibil partid pe care ar urma să și-l facă Liviu Dragnea. Surse social- democrate declarau pentru HotNews.ro că Marcel Ciolacu i-ar fi informat pe liderii PSD că Liviu Dragnea ar intenționa să-și facă un partid împreună cu Teodor Meleșcanu, iar formațiune s-ar numi „Alianța pentru România”.

De altfel, președintele PSD a recunoscut apoi într-o conferinăa de presă că a discutat cu colegii despre faptul că Liviu Dragnea: "A fost o discuţie între colegi că ar exista această posibilitate".