Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloş, anunțat luni că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a transmis că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru România va fi aprobat în curând.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În ceea ce privește România, am asigurat-o pe președinta Comisiei că USR PLUS rămâne consecvent în apărarea reformelor promise și decise la nivelul coaliției de guvernare și că sperăm să găsim formula să le ducem mai departe cu aceeași coaliție, dar mai deciși. De asemenea, m-am bucurat să aud că PNRR este în linie dreaptă și va fi aprobat în curând, pentru că multe dintre reforme sunt finanțate prin acest instrument”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

De altfel PNRR-ul a fost subiectul cu care președintele Klaus Iohannis a deschis anul școlar la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, județul Prahova.

”Prin implementarea Proiectului <> și cu sprijinul alocărilor record prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, avem de acum șansa unică de a transforma radical mediul școlar. Există oportunitatea istorică de a realiza lucruri de amploare, amânate de decenii, precum dotarea laboratoarelor școlare, măsuri concrete pentru a preveni abandonul școlar, susținerea învățământului profesional dual sau digitalizarea administrației școlare”, a declarat Iohannis.

Citește și: